5 техники за елиминиране на негативните мисли

Променете тона на мислите си
12 апр 2019 00:13, Михаела Лазарова
2
5 техники за елиминиране на негативните мисли
Снимка: Istock

Мислите ни влияят на всичко в нашия живот. За жалост, негативното мислене може да бъде лош навик на ума. То ни пречи да постигаме мечтите си, да обичаме, да се радваме на малките неща. Ето защо трябва да намерим начин да го минимизираме. Как? С тези 5 лесни стъпки.

Методът „Кой казва“

Когато се раждаме, ние не притежаваме вярвания и мнение за себе си, нямаме идея за нашата идентичност. Следователно е логично, че голяма част от негативните мнения, които имаме за себе си, произхождат от приноса на някой друг.

Това може да идва и от комбинация от хора – токсично родителство, например. Според експерти, в зависимост от нашия темперамент, с годините може да създадем отрицателно мнение за себе си, да имаме ниско самочувствие.

Методът „Кой казва?“ за елиминиране на негативните мисли обхваща първото наблюдение на мисълта, последвано от въпроса „Кой казва?“ Ето един пример: „Кой казва, че съм непривлекателен?“ Или „Кой казва, че съм неспособен“.

Този метод ни помага да идентифицираме източника на тези негативни вярвания за себе си, да осъзнаем кои сме, колко ценни сме всъщност и да премахнем негативното.

Променете езика на тялото си

Отделете малко време, за да наблюдавате езика на тялото си. Дали случайно не заемате затворена позиция, може би стойката ви е прегърбена, намръщени сте? Ако сте, по-вероятно е да мислите негативно.

Лошият език на тялото може да понижи самочувствието и да доведе до липса на доверие. В това емоционално състояние е съвсем естествено да започнем да имаме лоши мисли. Ето защо покажете чрез езика на тялото си, че имате самочувствие. Ще се почувствате много по-добре.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Постарай се преди 5 години
1) Да бъдеш здрав и хубав2) Да правиш добри и полезни неща за себе си3) Дай си сметка, кои са най-близките ти хора и ясно формулирай какво е разумно да правиш и да не правиш за тях; не забравяй, че наивният глупaк е вреден за себе си и не е много полезен за околните4) Дай си сметка каква е средата ти, одобряваш ли я, трябва ли да я промениш5) Не се залъгвай, когато решаваш към коя общност искаш да се числиш, как да го постигнеш и как да си лоялен спрямо нея.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nymame nyjda ot pseholojki obarnete vnimanie na vas samite tuk samo si humoreski vremeto dran dran nikoi ne vyarva na tiya statii vapreki ce gi cetem prosto odbivane na vreme nisto drugo i si mislya ce tocno vie imate nujda ot tiya nesta deto gi sacenyavate tuk