Уроци за парите, които научих от моята майка

Да имам фонд за спешни случаи
25 май 2019 23:00, Михаела Лазарова
28
Уроци за парите, които научих от моята майка
Снимка: pexels

Да управляваме добре парите си е изкуство и на него се учим всеки ден, това е сигурно. Но би било прекрасно, ако още в началото на своята финансова независимост сме наясно с някои ценни правила и уроци, които да ни помогнат да се справяме с парите. Днес ще ви споделя някои от уроците, които научих от моята майка. А както се досещате, майките знаят най-добре и умеят да предават знанието на децата си. Дано са полезни и на вас.

Няма принц

Възможно е принцът от приказките да съществува и той да е идеалният партньор, но в живота рядко се случва. Затова един от първите ценни уроци за живота е да разчитам на себе си, а не на някой друг. Ако в живота попаднем на партньор, на когото можем да се опрем, е прекрасно, но не и да живеем с мисълта, че някой друг ще работи и ще ни издържа. Ако живеем с подобна философия, реалността може да ни покоси с много тежки удари.

Да не се плаша от парите

С порастването разбираме, че да изработим парите, с които трябва да живеем и да се справяме, всъщност не е нито толкова лесно, нито така забавно, както сме си представяли. Отговорно е и дори плашещо за мнозина. Но всъщност едно от ценните неща, които научих от моята майка е, че това са просто числа и не е невъзможно да се научим да се справяме с тях, така че да ни служат добре. Приемаме ги обективно, без страх и притеснение. Всеки проблем има решение, финансовите дела не са по-различни. По-добре бихме се справили с тях, ако не се плашим.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


28
Още по темата: семействопарисъвети
Още от За да се разбираме
13 малки стъпки за щастлива връзка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 3 седмици
Ти веднага за някакви бибитки си помисли, нали миличка?
Манталитет, какво да се прави...
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 18

Льольовец,
Знаеш ли колко са онези от мъжки пол, които през целия си живот решават всичките си проблеми чрез методите на жиголо? Повече са от жените, практикуващи древния занаят!
Ти просто не си успял да се уредиш по този начин, затова злобееш тук.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това ли са ви равните права за които пише №18 ?!
Феминизмът се борел за привилегии ? — ако може напишете поне една от тези привилегии, за да я обсъдим ...
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Милене, Милене...
За специализирана болница си.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бре какъв ли паи получава за всичко това то неотчетена печалба дали ДАНС са запознати с подобни неща но паят е на високо вип ниво
17
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ценностите на живота са отношения на хора с хора а не като некои роднини тъи като били заедно се чудех неотдавна какво нещо е да те върнат на средата на нивото а то какво било милата ми родственица препоръчала точно обратното зех да се замислям вече докога ще трае неината наглост тъи като чаровната колежка относително нежно я гали какви красоти имало на тоя свят Господи какви класни жени да краде от родата ти срам
16
5
 
12
 
! Отговори
Феминизма преди 3 седмици
До Анонимен

феминиските пич не се борят за права а за привилегии
до една тези феминистки организации са всъщност лесбииски общества контролирани от юдо-масоните
идеологията която разпространяват има за цел да разрушава семейните ценности - за юдо-масоните има 2 големи врагове - националната държав и семеиството
юдо-масоните правят всичко възмождо да ги унищожат
15
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жените могат да печелят пари по един начин. И всички го знаят.
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До Най-важният урок

Какво общо има тук феминизмът? Това движение е било актуално преди повече от един век. В някои държави и днес има смисъл. Но в Европа?
В България жените отдавна имат равни права с мъжете и поне на две поколения жени и през ум не им е минавало да се правят на феминистки. В много семейства у нас мъжът е на гърба на жена си и няма нищо против да живее така.
Да можеш сама да печелиш парите си е най-сигурното средство да си осигуриш спокоен живот. Да имаш мъж е нещо естествено
13
3
 
11
 
! Отговори
До Най-важният урок преди 3 седмици
До 12
«Ако не можеш сама да си спечелиш финансовите инструменти, чрез които да си осигуриш желаното от теб статукво, щеш не щеш ще търсиш принц-спонсор и ще живееш като на тръни, не знаейки какво те чака утре.»
На жена, която може сама да си осигури желаното от нея статукво не и трябва нито принц, нито просяк. Като искате финансово независими жени, защо плюете феминистките?
На тях мъже не са им необходими.
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хаха понеже бил млад и палав девойката сама скочила а неиния покровител се радвал толкова бил радостни заслепен че чак не знае какво го чака от тая радостна то покровител но за всичко е виновен не тои а балдъзата жена с опит тя въвежда бизнесмена с гарантза сигорност понеже лимитния човек е също като нея високооборотен само че там големия ритъм не върви тъикато Златното правило в живота е не е научил важния урок никога не подиграващи никого тъи като не знаеш какво може да очаква
11
6
 
8
 
! Отговори
Petar, NY преди 3 седмици
Рядко постна статия, което се очаква от жена която пише статия за дръга жена която дава урок на трета жена за пари.
10
0
 
15
 
! Отговори
Най-важният урок преди 3 седмици
Научи се първо ДА ПЕЧЕЛИШ ПАРИ, за да има какво да разпределяш разумно!
Чак след като се научиш да печелиш пари, ще знаеш каква е "пазарната ти стойност", няма да търсиш непременно платежоспособен принц и няма да се плашиш от финансовите проблеми.
Ако не можеш сама да си спечелиш финансовите инструменти, чрез които да си осигуриш желаното от теб статукво, щеш не щеш ще търсиш принц-спонсор и ще живееш като на тръни, не знаейки какво те чака утре.
9
5
 
4
 
! Отговори
Козел дърт преди 3 седмици
Имам идея, претрепете първо старите дърти мръсници, после обвинявайте младите ...
8
2
 
0
 
! Отговори
Не съм пращал преди 3 седмици
Никого никъде има само един друг проблем друг праща някой някъде ама ще го пратя по ангелите в най-кратък срок ... Много подли същества се навъдиха в тия социални мрежи. Знам много искаш ли да почна да чуроликам. Като ония дето го прегази собствената му жена със собствения му джип измами пари от залагане и хазарт. Тоя народ ще се научи да се труди и работи. А се сещам оная девойка кой точно я е пратил. Един дърт козел ...
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ха бе зор бе бро
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Че минал покраи кобилата на Богров и Не можел да я прескочи
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сигорно затова играхме на прескочи кобила на Ростов на дон
4
1
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 3 седмици
Туй дяти баща няма ли?
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз се чудех що такава радост гое споходи ла дае жив и здрав честито