6 причини децата да са с баба и дядо през лятната ваканция

Именно чрез тях децата научават повече за своите родители
17
6 причини децата да са с баба и дядо през лятната ваканция
Снимка: Istock

Всички помним летните ваканции като деца, които прекарвахме най-често на село при баба и дядо. И сигурно мнозина от нас определят именно тези ваканции за най-безгрижните и прекрасни мигове от своето детство. Игрите от сутрин до вечер навън, близостта с природата, свободата и липсата на ограниченията, които има в градската среда, всичко това ни носи приятни спомени за детските години. Ако имате някакви колебания дали да изпратите детето да прекара част от ваканцията при баба и дядо на село, набързо ги прекратете и го пращайте. Ето 6 причини да го го направите:

Сближаване

Емоционалната връзка, която се изгражда между внучето и неговите баба и дядо, е от съществено значение за развитието на детето. Макар и на нас, родителите, да ни се иска да сме единствени в живота на децата, отношенията им с другите роднини като баба, дядо, леля, чичо, също имат отражение върху развитието на детето, обогатяване на емоционалния му свят. Близостта, която внуците имат с баба и дядо е незаменима радост, както за децата, така и за възрастните ни родители. Ако имате възможност да изпратите детето да прекара част от лятната ваканция при вашите родители, направете го и не се колебайте.

Споделяне

Много често децата се притесняват да споделят с родителите си ситуации и случки, поради страх или притеснение, че ще бъдат порицани. Но в уюта на бабината компания, децата много често се чувстват по-спокойни и предразположени (пък и баба не се кара толкова), и понякога споделят много повече именно на баба и дядо. А така тези откровения могат да стигнат и до вас, без да издавате родителите си, разбира се, но може да използвате знанието, до което те са достигнали и да разберете нови неща от света на детето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
milen преди 4 години
Zdraveite.Sazaliavam za tezi koito ne mogat da go napraviat,az sushto ne sam imal dedo i baba.Inache statiata e dobra.Avtorite ne sa vinovni che niakoi nemame tazi vazmoznost.Vsichko dobro
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статия, изсмукана от пръстите. Да се чуди човек откъде ви идват такива идеи.
5
3
 
5
 
! Отговори
човек преди 4 години
А какво да правят тези деца, които си нямат баба и дядо?За това не сте помислили, а има много такива също!А дори да има, то баба и дядо може да не са млади и здрави, а стари и болни.И самите те да имат нужда някой да ги гледа.Напишете и за тях!
4
7
 
4
 
! Отговори
Имигрант в Америка преди 4 години
А на мойте деца като баба и дядо са на 7000 км кога да мушкам жената,а?
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А децата, дето си нямат баба и дядо къде да ходят? Що не си заврете статията знаете къде, безчувствени роботи
2
2
 
11
 
! Отговори
ime преди 4 години
направо и вие на село с децата и не се връщайте ;)
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А къде са тези баби и дядовци ? Вие си мислите че живеете по време на комунизма.