6 начина децата да станат малки писатели

Как да насърчите децата, когато им харесва да пишат
4
6 начина децата да станат малки писатели
Снимка: istock

Много деца, които обичат да четат, проявяват любопитство как всъщност се става писател и дали и те биха могли да пишат така вълнуващо като любимите си автори. Къде се намира вдъхновението, как се започва един разказ, как да разбере кой е най-добрият жанр за него? Има множество въпроси, които децата си задават, а вие като родители следва да отговорите и да ги насочите най-правилно. Ако сте забелязали подобен интерес в детето, но виждате, че не проявява достатъчно кураж, можете да го стимулирате да пробва. Ще ви помогнем с няколко препоръки в тази посока.

1. Да пише всеки ден.

Няма по-добър начин да се усъвършенства една дарба от това да се упражнява всеки ден. Затова насочете детето към установяване на всекидневен навик да пише.

2. Да използват любимите си автори.

Най-добрите писатели са също така и читатели. Нека детето ви помисли кои са любимите му писатели, какво харесва в техния начин на писане, кои са предпочитаните моменти в техните книги. Подобни размисли биха могли да го насочат към оформяне на неговия собствен стил.

3. Да избират малките моменти.

Понякога едни от най-интересните и ключови части от една история са мъничките детайли и моменти. Учете детето да забелязва и да записва именно тези малки моменти, които обаче могат да се окажат от огромно значение за цялостния облик на историята по-натам.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От от писатели бъка и в този сайт - щом знае буквите горе-долу, значи може да пише статии. А по-често ги изнамира от чуждите сайтове, пуска ги на гугъл преводача и хързул - статия. Такъв писател е най-лесно да стане човек.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом държи молива с лявата ръчичка, значи е талантливо! А писател е отживелица. Нито е престижно, нито доходно, нито секси! В парламентите сигурно бъка от писатели!? Бъка от тикви и тиквички. Мошеници!
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Баща алкохолик""Майка наркоманка""Смърт на роднина""Загуба на приятели""Несподелена любов" (и децата са способни на любов... нещо, което се забравя често)"Депресия" (на това също):)