Знаци, че сте с ниска емоционална интелигентност

Отказвате да изслушвате чуждото мнение
42
Знаци, че сте с ниска емоционална интелигентност
Снимка: istock

Ниската емоционална интелигентност не е проблем, който трябва да се подценява, тъй като има сериозно отражение върху социалния ни живот. Според някои експерти емоционалната интелигентност дори може да се окаже по-важна от коефициента на интелигентност в определянето на успеха в нашия живот.

Това е така, защото емоционалната интелигентност влияе на връзките ни с хората, на начина, по който общуваме и се разбираме с другите. Понякога именно заради ниската емоционална интелигентност може да срещате трудности в общуването с колеги, работодатели, приятели, членове на семейството. Проблемите в общуването могат да доведат до натрупване на напрежение, ескалация и дори сериозни конфликти в работата или в личния живот.

Как да разберете дали някой е с ниска емоционална интелигентност? Има някои основни признаци, които ще ви помогнат да разберете.

Не разбират как се чувстват другите

Хората с ниска емоционална интелигентност често пропускат да забележат чувствата на другите. Те сякаш не могат да разберат кога тяхната половинка в личния живот е ядосана или че колегите им са раздразнени от поведението им в работата. Чувствата на другите не ги докосват, не се впечатляват от тях, което е виден признак, че емоционалната им интелигентност не е висока.

Мислят, че другите хора са прекалено чувствителни

Хората с по-ниска емоционална интелигентност често казват шеги в неподходящо време и когато другите реагират негативно, те не могат да проумеят защо. Мислят си дори, че другите явно са по-чувствителни, без да осъзнават, че те самите страдат от липса на сензитивност.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тая емоционална интелигентност. Една статия за сексуалната интелигентност няма ли да има? Забележете, интелигентност, а не пластичност. Сексуална. Аман от неуки неумни рапунгелинцерки с "висока" емоционална и ниска рационална ЕнтелЕгентност...
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приятел насила не става. Това е безплатен, но много ценен съвет.
6
2
 
7
 
! Отговори
Лудогорец преди 4 години
Не разбрах за какво е статията, но най- добрият футболист е Моци.
5
7
 
7
 
! Отговори
НАПИШИ КОМЕНТАР преди 4 години
Като чуя, че някой има "висока емоционална интелигентност" и си представям сноб или хомосексуалист.
4
2
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
май беше "Хелене" :)))Тъз пък може да е добра, но е абсолютно касова. Предпочитам някой като Роланд Кайзер, Бернахард Бринг или Томи Щейнер.
3
6
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Тук е пълно с хора с ниска емоционална интЕлЕгЕнтност дори са кастpиpaни от нея - всички алкашами! Ха ха ха
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубави съвети давате. Аз трябва да съм тактичен и търпелив към чуждите чувства и настроения, пренебрегвайки себе си. А когато отсреща не се съобразяват с моите чувства и настроения, какво правим?
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета това, веднага ми излиза в съзнанието редакцията на настоящия сайт - не им ли харесва мнението - трият го.Дано някой прочете и това, преди да го изтрият и него.