Как да направим детето по-креативно?

Можем да насърчим децата да разкрият природата си
15 юли 2019 21:55, Михаела Лазарова
5
Как да направим детето по-креативно?
Снимка: Istock

Креативността и оригиналното мислене играят огромна роля в човешкия живот. Те могат да го променят, да го направят великолепен, да го изпълнят със смисъл и невероятни постижения. А кой родител не желае най-доброто за детето си, най-вече интересен и вълнуващ живот? Креативното мислене, творческият дух могат само да са от полза в живота ни и затова би било прекрасно, ако можем да насърчим децата да разкрият природата си на творчески и креативен малък гений. Ето няколко съвета как да го направите:

Бъдете креативни

Промяната за едно дете винаги започва с примера, който родителите му дават. Ако вие също проявявате креативност, имате интересни хобита и често излизате от рамките на традиционното, толкова по-вероятно е и детето да постъпва така, или поне да се опитва. Затова бъдете креативни и това настроение ще завладее и децата ви.

Фокуси

Гледайте магически филми с децата. Вълшебствата и фокусите в подобни филми се отразяват много вдъхновяващо на малките. Резултатите от един любопитен експеримент, в който деца е трябвало да гледат определен 15-минутен клип от „Хари Потър и философския камък“ с магически сцени, показали, че децата били по-креативни в следващите няколко дни. В допълнение към филмите можете да подарите на детето и сет за фокусници, с който да се упражнява у дома, а защо не и да измисли свои магически трикове.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 4 години
Сигурно много ви харесва думата креативно,а? Колко пъти я употребихте в поредния ви пас.квил? А всъщност знаете ли какво точно означава?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Креативно???????Нямаме ли българска дума?
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
направете го мюсулманин.аллах акбар