Спорове, които ще ви доведат до развод

Ако се карате за тези неща, предстои раздяла
26 юли 2019 23:00, Илияна Николова
16
Спорове, които ще ви доведат до развод
Снимка: istock

Във всяка връзка има спорове, конфликти, несъгласие и разногласия. Дори партньорите с най-сходни характери и възгледи намират повод за спор и в това няма нищо лошо. Напълно нормално е от време на време да се появяват пререкания, които да решавате като кръстословица и да продължавате напред. Лошо е обаче, когато възникнат несъгласия по фундаментално различни въпроси, които не могат да бъдат преодолени. Често след достигането до тези различия се стига и до края на връзката.

Кои са споровете и конфликтите, които се оказват непреодолими в повечето случаи и които водят до раздяла или развод?
 
Разногласия за деца
 
Ако единият партньор иска деца, а другият не, това обикновено е един от най-големите проблеми в една връзка, които водят до раздяла. Фактът, че не сте на една и съща вълна за деца е проблем, който невинаги се решава с времето. Пагубно е и когато единият партньор притиска другия най-накрая да се съгласи. Децата не са играчки. Родителството е ужасно трудно, дори и двамата родители да са равностойно активни в процеса. Стъпката е важна в живота на всеки човек и затова е от голямо значение и двамата партньори да го искат.
 
При спор единият от партньорите настоява, че е прав
 
На пръв поглед изглежда маловажно, но упорството за правота в конфликтите може да доведе до края на една връзка. Изключително изтощително е за един човек да понася всеки път натякването и убежденията на половинката си, че той или тя е права. В даден момент напрежението идва в повече.
 
Единият партньор показва цялостно неуважения към другия
 
Ако дори най-малките спорове са повод за демонстрация на неуважения, ирония и подигравка от страна на единия партньор към другия, това неминуемо се явява причина за разруха в отношенията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Разноок симпатягаНе знам доколко си симпатяга, след като женомразието ти е станало фикс идея.
9
1
 
6
 
! Отговори
родни картинки преди 4 години
До ДанчоИма такова нещо.Но какво се получава впоследствие?Или тези намерения си остават само на приказки, или след развода тя му изхвърля багажа по стълбите, защото нейният адвокат е бил по-ловък и съдът е решил тя да остане в жилището.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споровете и конфликтите не са достатъчни, необходими са и адвокати.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако е прав?
6
3
 
0
 
! Отговори
What you said? преди 4 години
Assassinoooooooo ..... Bye bye ....
5
5
 
23
 
! Отговори
Разноок симпатяга преди 4 години
Не се женете за жени-феминистки,каквито са сегашните.Игнорирайте ги и ще живеете дълго и щастливо без тях.
4
1
 
14
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Съществото "1" е с ужасяващо забавено ментално развитие. Чета коментарите му от много време. Според мен е приключило около трети клас.
3
2
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Ти изби рибата.Досега мислихме, че си жена, щом обожаваш мъж.Но сега излиза, че някаква жена между вас стои и ви пречи да сте заедно и че ти си този, който може да се махне от тази жена?!Или все пак си жена, но не си се изразила много ясно?
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конфликти относно начина на живот - това е сериозно различие и е по-добре да се прецени още преди брака дали ще са пълноценно семейство, ако всеки прекарва голяма част от свободното си времето самостоятелно и по начин, който другият не одобрява. Децата сами ли ще избират с кого да бъдат в събота и неделя?Единият да демонстрира цялостно неуважение към другия, но все пак да са семейство - това означава единият насила да търпи другия поради някаква причина. Но вероятно ще го е намразил.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви ще са отношенията с близките на брачния партньор - това се решава още в навечерието на брака, защото вече е ясно кой кого приема, одобрява или неодобрява.Същото важи и за въпроса дали да имат деца.Да се спори за секс е смешно. След като не могат да постигнат съгласие на тази тема, значи просто не са един за друг.Единият при спор винаги твърди, че е прав; карат се на една и съща тема - това го има при повечето семейства и не им пречи да се обичат.