10 неща, които намаляват желанието за секс при мъжете

Прекалено много порно
24 авг 2019 23:00, Михаела Лазарова
43
10 неща, които намаляват желанието за секс при мъжете
Снимка: istock

Никой не знае със сигурност каква е причината за спад в либидото, защото тя определено не е една. Според скорошно проучване, публикувано в Archives of Sexual Behavior, след двадесет и петата годишнина желанието за секс намалява с до 9 пъти през всяка следваща година. Освен остаряването съществуват и някои други предполагаеми причини, поради които партньорът ви отказва секс.

Прекалено много сън

Сънят е много важен за здравето, но оказва се, че може да понижи сексуалния апетит. Според проучване от 2015 година, публикувано в Journal of Sex & Marital Therapy, колкото повече мъжът спи, толкова по-малко е желанието му за секс. Ако партньорът ви отказва ласки с извинението, че му се спи, припомнете му за това изследване. Няколко часа по-малко сън означават по-високо либидо на следващия ден.

Антидепресанти

Антидепресантите имат този страничен ефект да потискат либидото. Липсата на желание за секс може да се дължи на техния прием.

Напредване на възрастта

Остаряването засяга не само кожата и косата, но и половото желание както при мъжете, така и при жените. За съжаление вероятността да ви се прави секс с всяка изминала година от живота ви намалява, дори да имате прекрасна връзка с партньора си.

Прекалено много порно

Ако мислите, че гледането на порнография стимулира сексуалното желание, лъжете си. Оказва се, че порното има тъкмо обратния ефект. Това показват резултати от изследване, публикувано в Journal of Sex Research. След подобни филмови маратони до късно през нощта мъжете имат значително по-ниско либидо на следващия ден.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: либидолюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
точно преди 4 години
До Анонимен 13 порното ти е виновно, а дебелото и нахално мрънкащо същество до теб не?
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъжете злоупотребяват с алкохола и стимулаторите,не работят върху себе си-духовно.Смятат,че са силния пол,априори.Силата на мъжа е в здравословния начин на живот и духовното богатство.
25
2
 
6
 
! Отговори
Ще обясниш ли? преди 4 години
До СтратегКомандоренето на мъжа от страна на жената действало страстоубийствено, според теб.Но защо тогава някои мъже плащат луди пари за изживяване, при коетосекс-партньорката им се изявява като жена от типа на "Строга господарка"?Не може да ви се угоди, ей!
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен27 Мъжете с намалено либидо обикновено,са язвителни към жените,а примитивните им посягат,дори ги убиват,за нащ ужас.После им се намаляват присъдите.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен27 Имаш проблем със "самолета",трудно излита...Няма фригидна жена,слаби мъже.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ствено фригидните феминистки ми намалят мерака лично на мене.
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Стратег25 Проблемът е,че мъжете станаха мухльовци,които имат високо самочувствие,но без покритие.Видят ли сама жена,веднага я смятат за к...а,която си търси секс и той може да я има,когато си поиска.Иначе,парите ,които тя носи в семейството са добре дошли,нали?
20
7
 
12
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Това са глупости. Единственото, което трепе либидото в мъжа е еманципацията на жената - работа, кариера и командоренето му. Дори с напредването на възрастта, желанието за любов се покачва, хахахха, всичко останало също го стимулира. Требе да сте фригидни или импотентни, за да ви пречат посочените в статията причини. Просто жените станаха големи командаджийки, кусурлийки и кариеристки. Това е. Га видят свободен мъж, искат да го оковат за себе си. Тъй, не се прави мили, мои дами;)))
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горе кратуна, долу чушка, ти самия си страстоубиец.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо вярно в новината. За мен малко или много важат девет от тези десет причини (без антидепресантите), на 73 години съм, но желанието не намалява.
17
5
 
3
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
До Анонимен 23Така, защото белият хетеро мъж не се управлява нагона си и мисли с горната глава. Защото белия хетеро мъж в повечето случаи търси нещо повече от това да топне чушката на всяка цена.
16
8
 
6
 
! Отговори
Бен Ган преди 4 години
Гледането на порно, няма как да пречи. Това, че правим и други неща по време на порното, може би.
15
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само на белия хетеро мъж нещо му пречи.
14
2
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Има и още, например вечното мрънкане и нацупените устнички, нечистиплътна "дама" и т.н.
13
4
 
23
 
! Отговори
Професионанист преди 4 години
Абе аз одеве като се събудих си пуснах ТВ и веднага на медицинския канал. За 30мин. му счупих вратъ 2 пъти, хвърлих 1 душ и сега закусвам принцеси с айрян :))))))))))))))
12
6
 
11
 
! Отговори
Ръбчо Тъпчев преди 4 години
Дамските превръзки много пречат.
11
6
 
17
 
! Отговори
Са преди 4 години
Това за порното са го измислили жени,че сакън човек да ги накара да направят нещо,което правят в порно филмите!Щом там го прави жена,значи всяка жена може да го прави и да достави върховно удоволствие на мъжа до себе си!А така не си и помисляме за други жени,ама не много жени го разбират!
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16А бе пич, там където се въдят макаци, има ли джанки, бе?Или това, което си написал е художествен образ? :)))))))))))))
9
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лош дъх липса на зъби брадавици брада мустаци .И тука почваме да бегаме бате
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зависи в коя страна е правено.За територията важи друго.Тука стресът преумора хронично недоспиване фалшиви храни. Грижи от всякакъв характер.. болести държавата също те гази.Тия простички неща влият и на раждаемост и качество на живот.Обаче ако е нещо ново и сексапилно прошка няма