10 стъпки, с които да се подготвите за развода

Направете план за децата
5
10 стъпки, с които да се подготвите за развода
Снимка: istock

Ако четете тази статия вероятно се намирате в затруднено положение и на крачка от окончателната раздяла с партньора ви, а може би дори вече сте започнали процедурата по развод. Ако това е така, важно е да предвидите някои неща и да ги обмислите внимателно, преди да пристъпите нататък. Вижте някои от тях.

Бъдете сигурни в решението си.

Приключването на брака може да бъде изключително травматизиращо за вас, за партньора ви, за децата, ако имате, за близките ви също, затова преди да предприемете стъпки по официализирането на раздялата, убедете се, че няма друг вариант освен развод.

Обмислете ситуацията, погледнете дълбоко в себе си и бъдете сигурни, че това е единственото решение. Не предприемайте прибързани действия само под влияние на емоциите.

Решите ли се на развод, фокусирайте се върху него.

Щом сте сигурни в решението си да се разведете, то тогава е време за действия и за отдаване на процеса. Разводът не е нещо, което се случва между другото и трябва да сте изцяло концентрирани върху него.

Важно е да съумеете да отделите емоциите от рационалните решения, колкото и да ви е трудно. Това ще ви помогне да финализирате развода по възможност по-гладко.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: браксемействоразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 4 години
Точно така е.В София имаше случай, при който млад мъж се разведе почти веднага след като му бяха реституирани няколко скъпи недвижими имота. Едва при развода жена му разбра, че преди това той се е отказал от наследството си в полза на другия наследник - неговата 80-годишна леля, която няма други наследници освен него.Така жена му не получи нищо,не е дал досега нищо и на вече порасналото им дете.Леля му почина, а той си живее в един от апартаментите, напуснал е работа и се издържа от наемите.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
преди време четох едно интервю с адвокатка,занимаваща се често с разводи. Беше споделила, че мъжете се подготвят за развода с години, прехвърлили каквото могат от собствеността си на други лица за да плащат възможно по-малка издръжка да децата си.
1
0
 
5
 
! Отговори
Той или тя казваТова преди 4 години
1. Да ми върнеш златните бижута, които ти подарих.2. Да върнеш по-скъпите подарени от мен вещи.3. Да платиш останалите подаръци, които ти дадох.4. Да върнеш на мама ланеца, която ти даде.5. Да върнеш на татко часовника, който ти подари.6. Дай ключовете от колата и гражданската отговорност.7. Дай ключа от вилата.8. Дай ключа от апартамента.9. Блокирам общата ни банкова сметка.10. Аз няма да ти върна подаръците, получени от теб!