7 съвета за любовта и брака

Поддържайте приятелството във връзката си
25 дек 2019 21:55, Михаела Лазарова
9
7 съвета за любовта и брака
Снимка: outnow.ch

Когато за първи път тръгнете по пътеката на брака, хората ще ви дават всякакви съвети, като „не си лягайте сърдити“, „не забравяйте, че сте един екип“, „правете компромиси, иначе няма да сте щастливи“. В етапа на „медения месец“, през който сте все още влюбени, тези съвети надали ще ви трябват. Те ще са ви нужни след това, когато страстта и любовта се уталожат и се превърнат в обич, придружена с куп задължения и условности.

С все по-нарастващия брой на разводите няма как да не се запитаме как дълго женените двойки успяват да съхранят щастието и брака си. Какво по-различно правят те, за да успеят да спазят обещанието „докато смъртта ни раздели“?

Ето отговорите от самите тях. Двойки с дългогодишен брак споделят своите тайни в любовта пред сайта bestlifeonline.com.

"Нека партньорът ви знае, че мислите за него през деня"

„Ако искате партньорът ви и вие да се чувствате желани, обичани и важни за другия, напомняйте му го през деня. Пишете си съобщения или се чувайте набързо по телефона. Не е задължително да си пращате любовни писма, ако не ви е присъщо. Достатъчно е да покажете на любимия си човек, че мислите за него. Просто го попитайте нещо или му споделете момент от деня си, който ви е впечатлил.“ – Бевърли Палмър, професор по психология, омъжена от 50 години.

"Научете се как да правите компромиси"

„Компромисите са неизменна част от брака. Те са необходими, защото без тях всеки ще настоява нещата да се случват по неговия начин без да се интересува от чувствата и мнението на другите. И не трябва просто да правите компромиси и да преглъщате неща, които са ви крайно неприятни. Важно е да се научите как да правите тези компромиси, така че нито да наранявате себе си и да ощетявате чувствата си, нито да засягате партньора си.

Същото трябва да се научи да прави и половинката ви.“ – Анна Поланте, омъжена за съпруга си Аниело от 58 години.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: браксемействолюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професор се оженил за млада, красива студентка. Скоро неговите курсисти го запитали дали не се страхува от изневяри от нейна страна.Неговият отговор бил:Момчета, по добре да ядеш младо агне с приятели отколкото стара овца сам!
4
7
 
7
 
! Отговори
съвет номер 9 преди 4 години
"Отиваш ли при жена, не забравяй камшика!!"Казал го е Ницше, един от най-великите философи на всички времена-германец по националност, аз не съм толкова умен да го измисля, признавам си!!!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може да правиш компромиси и да си щастлив едновременно? Това е някакъв нонсенс.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже опази да приемам каквито и да било съвети от авторката, особено за брака.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, компромиси.