5 начина да обичате себе си повече всеки ден

Мислете за тялото си като нещо, което е специално за вас
30 яну 2020 22:52, Михаела Лазарова
4
5 начина да обичате себе си повече всеки ден
Снимка: istock

Комплексите са част от живота ни. Те се появяват дори да изглеждаме перфектно в очите на другите. А когато сме в процес на преследване на идеалната фигура, но все още не сме я постигнали, е много възможно комплексите ни да се задълбочат, да се чувстваме зле, сравнявайки се с идеала си и да потънем в депресия.

Ето защо е важно, докато извървяваме тежкия път към постигане на мечтаната фигура, да се научим да обичаме себе си такива, каквито сме. Позитивното отношение към тялото дава спокойствие на духа, кара ни да излъчваме чар и приветливост и същевременно ни помага да постигаме по-лесно целите си.

Ако обичате повече себе си, другите също ще ви възприемат по позитивен начин. Освен това вие самите ще се чувствате значително по-добре, обичайки тялото си. Това не означава да се примирявате с нещата, които не харесвате в него, а да не спирате да преследвате здравословния начин на живот с движение и полезна диета вместо да се мразите.

Ето 5 начина да обичате себе си повече всеки ден:

Опитайте да не се сравнявате с другите

Една от най-популярните грешки, които повечето хора допускат, е сравняването с другите. Да имаш вдъхновяващ пример за подражание не е лошо, дори напротив. Но когато той се превърне в недостижим мит, който ви кара да се чувствате зле и да се самобичувате все повече и повече всеки ден, рискувате да изпаднете в депресия. А депресията е лош мотиватор. Тя може да ви доведе до по-сериозни здравословни и емоционални проблеми, с които ще ви е още по-трудно да се справите.

За да избегнете това, променете настройката на мисленето си. Работете върху това да предизвикате себе си към нови висоти, които да са важни за вас, а не да са заимствани от нечии чужди цели.

Лесно е да се възхитите на другите, но защо е толкова трудно да се възхитите на себе си? Защото се вглеждате предимно в недостатъците си. Ако обърнете посоката на мисленето си и извадите на преден план позитивните черти от образа си, от тялото си, от характера си, ще видите за колко много неща всъщност имат повод околните да се възхитят на вас.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: щастиесъвети за успех
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Минко 47 год ергенТи не навърши ли 48 г., бе?!
1
3
 
4
 
! Отговори
Що за логика? преди 4 години
Хем да не се сравняваш с другите, хем да черпиш вдъхновение от онези, които изглеждат като теб!Пак ли някой не е превел правилно текст, взет от чуждестранно списание?