5 черти на силните личности

Те имат определено ниво на откритост
16 фев 2020 21:02, Михаела Лазарова
5
5 черти на силните личности
Снимка: istock

В желанието си да угодим на всички около нас често губим представа какво всъщност искаме ние. Така постепенно в психиката ни започва да се трупа едно емоционално угнетяване, което ни кара да се чувстваме все по-нещастни.

Неспособността да казваме „не“ е една от водещите пречки на това да се научим да отстояваме себе си и да се чувстваме щастливи. По пътя на успеха е важно не само да се пречупим и да започнем да отказваме, но и да се научим как правилно да отстояваме и заявяваме себе си, своя характер, личността си и цялата палитра от таланти и положителни черти, които носим вътре в нас.

Някои хора имат вродена способност да отстояват себе си по стабилен и забележим начин. Можем да почерпим от тяхната емоционална интелигентност и да видим как го правят те.

Кои са 5-те най-важни черти от характера на хората, които винаги знаят как да отстояват себе си?

Те имат силно развито самосъзнание

Хората, които не се страхуват да отстояват себе си пред другите и знаят как точно да го правят, имат една обща черта. Тя е силно и дълбоко опознато самосъзнание. Тези хора познават добре личностните си черти, особеностите на характера си, слабите и силните си страни, което им помага да ги управляват перфектно.

Колкото по-добре познавате себе си и анализирате всички свои мисли, действия, мотиви и предпочитания, толкова по-лесно ще ви е без колебание да отстоявате себе си и да се борите за онова, което има значение за вас, за онова, което ви прави щастливи.

Те са уверени

Увереността е важен фактор в способността да отстояваш себе си и личността си. Много от нас се съмняват в себе си, смятат се за недостойни по различни причини, за неспособни да се справят с определени предизвикателства. Всички тези пречки, които сами си поставяме ни препъват по пътя. Още по-лошо – те автоматично подсказват на другите около нас, че сме неспособни.

Езикът на тялото, нагласите и емоционалното ни състояние подсказват инстинктивно на околните, че ние сме неуверени и плахи. Природният механизъм на елиминиране на по-слабия се активира и така другите губят доверието към нас.

Ако обаче излъчваме увереност и сигурност в собствените си способности, дори да сгрешим, ще бъдем възприети по коренно различен начин. Вярата в себе си има огромно значение, защото тя е осезаема.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: характериличности
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Силните имат големи бицепси и карат БМВ.. гаджетата им са със силикон..
2
2
 
8
 
! Отговори
бг "елит" преди 4 години
Хем прости, хем нахални, освен това алчни, нагли и самовлюбени.
1
2
 
10
 
! Отговори
Прилики и разлики преди 4 години
разбрахме какви са силните.Сега да видим какви са наглите:1. И те осъзнават своите плюсове и минуси.2. И те са много самоуверени.3. Спрямо себе си са честни, а в повечето случаи са честни и с околните, като нахално им навират в лицето претенциите си.4. Наглите рядко са дискретни или лицемерни, те открито демонстрират нахалството си.5. Не им липсва самообладание, но когато истерясат, още по-открито демонстрират наглостта си.Тогава? Какво различава силният положителен характер от наглеца?