5 отрицателни черти на характера, които може и да са полезни

Мързелът може да бъде полезен в малки количества
23 мар 2020 23:35, Михаела Лазарова
3
5 отрицателни черти на характера, които може и да са полезни
Снимка: Istock

Всеки от нас има своите добри и лоши черти. При някои надделява емпатията, други са малко егоисти, трети харесват клюките. Вижте 5 черти на характера, от които не трябва да се срамувате, когато са в допустимите рамки.

Упоритост

Изразът „Ти си много упорит“ невинаги звучи като комплимент. Упоритостта е черта на характера, която ни помага в много случаи. Не само когато искаме да вървим към осъществяването на своите цели, но и когато не искаме да направим нещо, което не ни е приятно. Помислете си колко пъти ви се е искало да кажете „не“ на някого, но сте казвали „да“, защото ви е било неудобно. Е, тук на помощ идва упоритостта. Да бъдеш упорит в отстояването на интересите и желанията си не е никак лошо, нали?

Безразличие/равнодушие

Колкото пречи, толкова може и да ви помогне? Кога безразличието е полезно? Когато чуете, че някой е говорил по ваш адрес, когато насреща ви има колеги, които правят всичко възможно да ви попречат, когато имате конфликтни роднини, които се „хранят“ от спорове... Тогава е добре да сте безразлични към всичко това, в противен случай, рушите вашата енергийна бариера.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Mишке чупиш тъпoмерa. Повече няма нито да чета твои "публикации", нито да коментирам, за да ти трупам трафик.