5 начина да решите конфликт с колега, ако работите от вкъщи

Изберете най-подходящото време да говорите
16 апр 2020 23:01, Михаела Лазарова
8
5 начина да решите конфликт с колега, ако работите от вкъщи
Снимка: Istock

Когато работите от вкъщи заради извънредното положение, породено от пандемията от коронавирус, вероятно комуникацията ви с колегите е станала отчасти по-напрегната. Възможно е да сте претърпявали конфликт с колеги в чат или в конферентен разговор. Когато не сте очи в очи с хората, с които работите, е по-трудно да схванете тона им, както и те вашия. Възможно е също да възникне спор, неразбирателство или конфликт по различни причини и справянето с него може да се окаже предизвикателство от разстояние.

Как да се справите, ако имате конфликт с колега, докато работите дистанционно и нямате възможност да го решите очи в очи?

Открийте и назовете проблема

Запитайте се какъв е проблемът, дали сте разбрали добре сигналите, които ви изпраща колегата ви. Когато сте на разстояние и комуникирате чрез интернет е по-трудно да схванете какво ви казва колегата ви и как ви го казва.

Намалете контакта си с този човек

Ако сте усетили, че се надига напрежение между вас, ограничете разговорите и общуването с проблемния колега. Оставете нещата да се уталожат малко. Директната конфронтация трябва да е последното нещо, което да направите и то само ако е неизбежно. Все пак трябва да намерите начин да продължите да работите заедно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: кариераработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
"Намалете контактите си с този човек" - Ужасна грешка! Ще ви обвинят в липса на комуникация. Според западната парадигма, проблемите се решават с говорене. Трябва да говорите против него, да пишете писма против него, колкото повече толкова повече, защото в момента и той прави същото. След това когато го срещнете на живо - поемате дълбоко дъх, изпускате го, примижавате с едното око, стреляте. Няма конфликт!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миако конфликтът ни е на работното място???Извинявайте, обаче нв всички сме IT специалисти и не всички можем да работим на лаптоп от къщи!!!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да както винаги по някога налучват но рядко тук никои се забавлява и то се знае кои де просто вирус кви да се каже некви хора така се забавляват интриги манипулации и други само повярвали все старите и си излекуван от вируса лека вечер
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още измислени "статии".