Какво да не правите никога от служебния си компютър?

Не търсете нова работа, не запаметявайте лични пароли
24 апр 2020 23:00, Михаела Лазарова
5
Какво да не правите никога от служебния си компютър?
Снимка: Istock

Повечето от нас прекарват голяма част от времето си на работните си компютри. Често пъти ползваме служебния компютър много по-дълго от личния си. Затова и се изкушаваме да отваряме страници, които не касаят работата ни, да плащаме сметките си, да говорим с приятели или да обменяме поверителна информация с колеги.

Когато правим всичко това не трябва да забравяме, че нищо от това не е добре да бъде правено от служебния компютър. За никого не е тайна, че начините, по които шефът ни може да ни следи чрез работата ни на служебния компютър са много.

За да се предпазите от излишни проблеми, а и за да предпазите личните си данни, вижте какво никога не трябва да правите на служебния си компютър.

Не запаметявайте лични пароли

Влезли сте да проверите сметката си в електронното банкиране или личния си имейл. По-лесно ви е да запаметите паролата в браузъра си, вместо всеки път да я въвеждате. Следващият път, когато понечите да го правите си спомнете, че това означава да предоставите личната си парола на шефа си. Всеки човек проверява нещо лично, когато е на работа и всеки шеф е наясно с това. В много фирми се използват различни софтуери за проследяване на дейността на служителите и всичко, което минава през служебния компютър е видимо за тези софтуери.

Онлайн пазаруване

Имате скучен работен ден. Нямате особено много работа и се изкушавате да разгледате някои онлайн каталог, за да си купите нещо. Това не е добра идея, защото по този начин предоставяте лична информация, като номер на кредитна карта, парола, освен това показвате на шефа си, че можете спокойно да поемете повече работа, защото скучаете, а това е добре дошло за него.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: кариераработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече трети месец служебният ми компютър е домашният ми.
4
0
 
4
 
! Отговори
Таню преди 3 години
И ко праим, ако шефа и аз работим от един компютър?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако следят регистрите на служебния ви компютър и ви правят проблеми, винаги можете да го заразите с нещо гадно.След преинсталацията всичко е точно.Не е желателно да гледате филми, да си проверявате Фейсбука(няколко часа), да играете шутъри, да използвате запаметените пароли на колежките си и много други забавни неща, трябва да бачкате осем часа нонстоп.
2
1
 
8
 
! Отговори
GG преди 3 години
Порно
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не гледайте порното със жената на шефа, че.... Ахаааа.