6 причини да сключите брак, докато сте млади

Имате по-малки очаквания
45
6 причини да сключите брак, докато сте млади
Снимка: Istock

Много двойки се страхуват да сключат брак в 20-те си години. Чувстват се твърде млади, за да поемат по пътя на съвместния живот. Страхуват се, че може би ще направят грешка, като се врекат на любимата си половинка прекалено рано и ще съсипят живота си.

Бракът не е съсипване на живота и има много доказателства за това. Стига човек да направи правилен избор, сключването на брак, докато е млад може да има много ползи. Ето няколко от тях.

Израствате заедно като хора

Когато партньорите са млади и изберат да продължат живота си заедно, те се учат заедно и един от друг, развиват се като личности и се затвърждават в компанията на другия. Когато човек отлага брака за 30-те си години или по-натам, той вече е изградена личност, която по-трудно може да прави компромиси. Човек става по-придирчив, по-малко склонен да се нагажда към нови партньори, вижда повече от негативните им страни отколкото докато е млад.

Има много по-малко емоционален товар

Младите двойки, които избират да прекарат остатъка от живота си заедно отрано, имат по-малко емоционален товар по простата причина, че младостта им все още не ги е натоварила с много тежки любовни мъки. Колкото по-възрастен става човек, толкова повече опит трупа в любовта и често този опит е горчив.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За минусА
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам, знам, за завист е, затова великодушно ти прощавам за минус!)))
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние с жена ми се оженихме на 21. Децата се родиха на 22 и 26. Родителите, и нейните и моите много ни помагаха. По всякакъв начин, защото одобряваха брака ни и обичаха внуците. Успяхме да завършим висшите си образования, аз дори направих добър бизнес с чужбина, а съпругата поработи по специалността си.Сега сме на 50+. Децата са големи, всеки си е взел хляба в ръце. Гледаме си кефа и чакаме внуци.Съвет: Ако наистина се обичате, не протакайте с брака и децата! Господ си знае работата!
21
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата правят семейството завършено. Няма по-голяма глyпocт от отлагането на създаването на деца.
20
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, които се женят по-млади, много по-рядко се развеждат.
19
18
 
18
 
! Отговори
Ще се разведете преди 3 години
млади. Няма по-голяма глупост от това да се ожените на 20 и до 27 да сте направили децата. На 30+.се почва яко с изневерите, защото сте си омръзнали, живее ви се още, а живота ви е станал скучен и еднообразен.
18
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие сте луди, щом искате да създавате нови роби в този ужасен свят!
17
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още три предимства - на млади години деца се гледат много по-лесно, а и бабите и дядовците също могат да помагат без да се преуморяват. Децата ще имат родители много по-дълго време, което е добре за децата, иначе детето още ученик, а родителите хвърлили топа. Специално за жените е добре да родят първото си дете преди да направят 25 години, а второто и третото, ако ги има, преди да направят 30 години.
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не писах за сватба, а за бракосъчетание. В закона няма термин сватба. Така че тази мода с масрафите и обидените роднини не се връзва в картинката. Има уж семейства с уж брак, но с истински деца. Това за мен е безотговорна работа, най-вече към децата. А родителите ходят да се бодват наляво-надясно и не само. Реално детето се води извънбрачно.
15
12
 
12
 
! Отговори
Опитен преди 3 години
"Бракът не е съсипване на живота и има много доказателства за това. "Да бе, да...
14
9
 
10
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Сложно е да се отговори на твоя въпрос.Преди време у нас бе променен законът и църковният брак също бе обявен за законен, дори и двойката да няма сключен граждански брак. Успокоиха ни, че единствената разлика се състояла в това, че съпрузите няма да могат да се наследяват един друг. Това устройва някои хора при специфични случаи.Но се оказа, че ако имаш църковен брак с Ани, би могъл да сключиш граждански брак с Деси дори и без да разтрогнеш църковния. Някои го правят.Но само съжителство? ...
13
9
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 3 години
Не бе, пич. Това е само мода, а при някои двойка е и практичен подход:- ако са от друго населено място, пестят пари, като се съберат да живеят в една квартира и се хранят заедно;- лъжейки, че връзката не е сериозна, успяват да заобиколят родителския инат в случаите, когато някой от тях не одобрява евентуалната снаха или зет и така си осигуряват и занапред материална подкрепа от мама и тате;- спестяват масрафа за сватба;- няма да се обидят онези близки, които не биха поканили на сватбата си.
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако живеете 10 год под един покрив с половинката си и нямате брак, ергени ли сте или семейни?
11
9
 
17
 
! Отговори
Други преимущества преди 3 години
Ще имате време да се разведете и ожените/омъжите поне още три пъти.Във всеки следващ брак ще влизате с все по-голям опит в областта на манипулирането на брачната половинка и на домашния дракон (тъщата или свекървата).Ако обаче от всеки предишен брак ви е останало по едно ремаркенце (детенце), тогава ще ви е необходима ловкост и изобретателност, за да успеете да се котирате добре и занапред на брачния пазар.
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тези двойки, които имат деца, а нямат брак помежду си, как да ги комвнтирам? Липса на отговорност или липса на достатъчно любов?
9
3
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
оженете се омъжете се
8
0
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
семейството е отговорност грижи смисъл
7
9
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
КРУШОВЕНЕ КРУШОВЕНЕ ВЗЕМИ СИ ЖЕНА ОТ КРУШОВЕНЕ
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питайте римляните. Те ще ви ги изброят най добре.
5
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ранният брак има само едно предимство - ранният развод.