5 признака, че заяждането ви с партньора, руши любовта

Искате нещо повече от веднъж
10 май 2020 23:00, Михаела Лазарова
67
5 признака, че заяждането ви с партньора, руши любовта
Снимка: Istock

Никой не иска да се заяждат с него, особено най-близките му хора, а най-вече партньорът му. Животът в постоянно мрънкане, заяждане, коригиране и злобливи коментари може да убие всяка връзка, дори най-здравата. Дразнещи подмятания и отровни критики са едни от най-смъртоносните неща за една любов, които бавно разрушават връзката.

Обикновено единият партньор се държи токсично към другия, опитва се да го контролира, да го коригира, да изисква без да дава, да насочва вниманието към себе си.

Ако този партньор сте вие, може и да не си давате сметка за това. Кои са признаците, че дразните половинката си, бавно тровите връзката си и я убивате?

Искате нещо повече от веднъж

На пръв поглед това да искаш нещо не е проблем за една връзка, дори е задължително. Важен е обаче начинът, по който го правиш. Ако изискваш назидателно, повтаряш молбата си с укорителни думи, нападаш и с поведението си демонстрираш недостатъците на другия, това вече е отровно поведение.

Преди да поискате нещо за трети път, променете начина, по който се обръщате към партньора си. Очевидно неговото неглижиращо поведение спрямо молбата ви е опит за бунт. Вместо да настоявате, променете подхода. Опитайте с предложение двамата да решите проблема. Включването на себе си показва желание за съвместно решение за справяне с даден проблем.

Молбата ви всъщност изобщо не касае мръсните съдове

Едно типично отровно поведение, с което дразните партньора си и буквално убивате бавно връзката си е индиректното вмъкване на проблемите ви в момент или ситуация, които нямат нищо общо с проблема. Молите половинката си назидателно да измие мръсните чинии, като не пропускате между другото да споменете и същинския проблем, който реално стои между вас.

Ако използвате всеки удобен случай да впръскате отрова във връзката ви, бъдете сигурни, че партньорът ви ще започне да реагира негативно на поведението ви. Вместо да постигнете пълен контрол над него, каквато е подсъзнателната ви цел, вие ще унищожите отношенията си. Много е важно да осъзнаете и признаете поведението си. Само така ще можете да го коригирате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
6
 
! Отговори
,',',' преди 3 години
В редактора на Гугъл,,,,,,,,, транслейт и копи пейст,,,,,,, няма синтаксис и пунктуация на български. След, като, претендирате, за някакво, ниво, на журналистика,,,,,, си прочетете, пак, учебника!Не се заяждам, само малко.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българският народ е получил много повече, отколкото заслужава!Ако някой не е съгласен с това твърдение, моля да прочете коментарите дотук!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да има запетая в заглавието.