Как да се справите с любовните конфликти?

Не се критикувайте един друг
12 май 2020 22:15, Михаела Лазарова
6
Как да се справите с любовните конфликти?
Снимка: Istock

Разногласията във връзката понякога са неизбежни. Кога бе последният ви спор с партньора и как го разрешихте? Конфликтите не биха попречили да съхраним взаимоотношенията си и да сме щастливи, стига да знаем как да ги управляваме. Да бъдем готови на компромиси и да запазим достойнствата си, са две важни условия. Вижте още 5 начина за справяне с любовни конфликти.

Отговорността е и на двете страни

Много често в конфликтни ситуации единият партньор отказва да поеме отговорност за събитията, което изостря допълнително конфликта. Комуникацията напълно спира. Проблемите се решават и от двете страни, затова е важно в процеса да сте двама.

Не избягвайте проблемите

Нерядко, за да намалим риска от конфликти, избягваме проблемите, които са очевидни, които ни пречат да сме щастливи с половинката си. Избягването на проблемите също прави нещата по-сложни във времето. Не мислете само за себе си и това дали сте готови да се справите със ситуацията, не желаейки да поемете повече отговорности за връзката. Още една тактика, която ще ви помогне да разрешите споровете ефективно е да замените някои думи. Вместо „ти“, кажете „аз“; „грешиш“ – „не разбирам“, „ти, винаги...“ – „често се чувствам...“.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Един трябва да направи компромис към другия, за да има баланс.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Карайте на ръчна.
3
2
 
1
 
! Отговори
По далеч от кухнята преди 5 месеца
Навигацията между летящи чинии е висш пилотаж и само опитните космонавти се справят добре.
2
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 5 месеца
Това за което се ядосвам на съпругата си е че като намалее ориза (тя е азиатка) и изпада в ужас.Ходи до магазина и купува половин багажник ориз.Кухнята е нейна запазена автономна територия,и докато не напълни шкафовете с храна не мирясва.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много лоши съвети, това е като да заметете бokлyка под килима. При подобни проблеми, късате лентата и беж ежко по-далеч