Защо срещите и любовта са по-трудни след 40?

По-трудно ви е да се справяте с промените
19 май 2020 23:00, Михаела Лазарова
35
Защо срещите и любовта са по-трудни след 40?
Снимка: Istock

Срещите и любовта на 40 невинаги са лесни. От една страна човек е оформен и осъзнат, достатъчно зрял, за да знае какво иска от живота и какво търси в партньора си, но от друга – нещата съвсем не стоят като на 20 и 30.

На 40 може би вече имате свои собствени деца. Вероятно имате и развод зад гърба си. Приятелите, с които контактувате и общувате по-активно сигурно се броят на пръстите на едната ви ръка. Родителите ви са остарели, налага се да проявявате повече грижи за тях. Изобщо животът с напредване на възрастта, макар тя и златна възраст на разцвета на силите, става по-труден и сложен. Има много обстоятелства, които могат да помрачат срещите ви и да направят влюбването не толкова лесно, колкото е било на 20.

Кои са причините срещите и любовта на 40 доста често да се оказват по-трудни?

По-трудно ви е да се справяте с промените

За хора на 40-годишна възраст с изграден характер и установени навици е по-трудно да се справят с промените, да свикват с новостите, да се напасват с характери на нови половинки и тепърва да изграждат хармония. Още по-трудно е, ако сте били дълго време необвързани и сте навлезли в тази златна зряла възраст. Промените и свикването в такива случаи стават още по-трудно. Психически цялото това напрежение се отразява негативно на много хора в тази възраст, защото неминуемо в главата си сравняват как е било преди, как е сега и защо се чувстват по различен начин, въпреки че са открили нов потенциален партньор.

Факторът „развод“ може да доведе до усложнения

Разводът зад гърба ви винаги може да предизвика сложни ситуации, конфликти, трудности в разделянето на имущество и деца. Процесите, през които човек преминава в такива ситуации, често са твърде сложни и партньорът ви може да не издържи на напрежението.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
до 26 и 27 преди 3 години
Ти говориш за съквартиранти и комунално живеене, а не за любов.
26
1
 
3
 
! Отговори
за да се съберат преди 3 години
заедно в единия апартамент, а другия да дадат под наем или ако нямат жилища, да плащат общо един наем за двустаен и същевременно да си помагат един на друг - тя ще готви, той ще върши специфично мъжките дейности в един дом и т.н.И като се намерят двама такива, най-напред преценяват дали могат да се изтърпят в едно жилище. Като се съберат, случва се и да се харесат любовно.В София такива случаи хич не са малко. Ако са с още непораснали деца обаче става сложно и рядко се събират такива.
25
1
 
3
 
! Отговори
До Бай Благой (25) преди 3 години
и до 23Пропускате нещо много важно.Не са един и двама тези, които по някаква причина са останали сами след 40-годишна възраст. Едни не са срещнали подходящия човек, други са се развели или са овдовели, някои са имали специфични причини да не се задомят рано и неусетно са минали 40 г.И какво става след това?Установява, че трудно свързва двата края след като родителите му си отидат от този свят. По същата причина някои се сблъскват и с битови проблеми.И търси подобен човек, за да се
24
3
 
10
 
! Отговори
бай Благой преди 3 години
Накратко: след 40 мъж ерген е диагноза. Разведен - не ще и да чуе за връзка. Ако няма пари и не е хубав - само Люси и Деси. Жена - стара мома над 40, звучи плашещо, разведена с деца - никой не ги иска за връзка, сакън да не се мине да купи едно шоколадче на чуждо дете. Това е реалността, поне в БГ. Така че над 40 който има връзка си има такава, който не - брои овце вечер. Или просто си плюе в пазвата, че му са е разминало цунамито любов, което бая съдби е разрушило.
23
3
 
8
 
! Отговори
Различни камбанарии преди 3 години
Всеки си гледа от собствената камбанария. Един е на 30 и се чувства и изглежда на 70, а за друг е обратното. Вземете една София Вергара или Тина Търнър или Гала.. при мъжите Кевин Костнър....Примери безброй .Едно е сигурно с годините ставаш по взискателен и си знаеш цената, знаеш какво искаш и е трудно да правиш компромиси. Но всеки тайно си мечтае да срещне любовта
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво и е на 47 годишна жена пенсионер над 60?!
21
10
 
3
 
! Отговори
До Фгх преди 3 години
Няма здраве и спокойствие без нормална връзка. Това ще го разбереш след няколко години, но ще е късно. Намери си някой на над 55-60 години, докато не е станало късно!
20
6
 
7
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Защо си мислиш, че на 40+ не те гони хормона? Мъжете и на 100+ хормона пак ги гони. За жените не знам.
19
4
 
3
 
! Отговори
23 преди 3 години
До ФгфНа тази възраст (още сме млади) можеш да си намериш жиголо, стига той да бъде достатъчно смел и уважителен да каже за какво става дума, каква му е цената и дали има нещо против децата ти да го виждат от време на време в антрето.
18
6
 
12
 
! Отговори
Фгх преди 3 години
Аз съм на 47 и след един развод и една неуспешна връзка не си и помислям за мъж! Не ми трябват нови порции лъжи и нерви. Здравето и спокойствието са най-безценните неща особено на моята възраст.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма любов, всичко е пари и интереси. Особено след 40+, когато не те гони хормона като на 20 и имаш няколко брака зад гърба си.
16
2
 
10
 
! Отговори
Някой тук прави ли преди 3 години
разлика между понятията любов и секс?Може да се влюбиш на всяка възраст, това не зависи от разума. Зависи от случайността - кого ще срещнеш. Може дори да си женен с деца и затова да не дадеш шанс на пламналата в душата ти любов.Ако на 40+ по някаква причина си останал(а) без партньор(ка), ще си намериш друг(а), стига сам(а) да не си решил(а) да прекратиш сексуалния си живот. На 40 г. е все още рано да се прекрати.Но повечето тук имате предвид сериозно обвързване след 40 г. Това е нещо друго.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има голяма разлика при мъжете и при жените. След 40-те мъжете са добили увереност, могат да сложат в малкото си джобче младите си съперници, а и знаят как да се държат с жените и за тях не е проблем да започнат връзка, особено с по-млада жена с перспектива за семейство и деца. При жените е друго - на тях времето им е изтекло за ново семейство с деца, а децата са основата на семейството. При това обикновено мъжът гледа за по-млада жена и жена над 40 остават мъжете над 50-60 години.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе на 18-20 като бях в джоба топвах чушката редовно с все различни девойки Ей така за кефа.В джоба имах кутия цигари и 5-10 лева за по бира. Сега съм на 40 и наборките все гледат да изкрънкат колкото се може повече.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото са вече изградени характери и не допускат да се командват! И интереса като вмъкнеш и до там! След един брак какво да очакваш повече?!
12
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жените над 40 години рядко са поддържани.Дори и да се поддържат имат стрии и целулит.То и моята жена е над 40 години,ама имаме две деца и ги гледа.И ще си остана с нея докрая на живота.Но ако тепърва търся жена ще е по-млада.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защото щъркелът вече се е амортизирал
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм на 52 и потвърждавам, че вече почти не си струва.И да имаш пари пак не си струва.
9
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто защото 30+ и 40+ са време за гледане на семейство и деца. Който не се е находил на 20, на 30 и на 40 да тръгне да наваксва, е смешно. А кравите с телета и старите моми въобще не мога да ги мисла. Един ден светът ще се събуди и ще разбере, че сексуалната революция и "разкрепостяването" са го осакатили.
8
4
 
21
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
Казват че при старостта всичко те боли ,но ако го постигнеш е най доброто постижение което можеш да направиш в живота си.Пич не се отказвай от живота никога това е твое и най важното което притежаваш.