Защо ви липсва романтика във връзката?

Страхувате се да се доверите
22 май 2020 22:05, Михаела Лазарова
2
Защо ви липсва романтика във връзката?
Снимка: Istock

Колкото и да не сте романтични, колкото и да ви е смешно, когато гледате романтична двойка как се гушка на пейка в парка, все в някакъв момент вероятно ще ви се прииска да се почувствате романтично с партньора си. Въпреки това обаче връзката ви е ужасно неромантична. Липсата на романтика може да не ви пречи известно време, но в даден момент е възможно да се надигне напрежение, да предизвика дразнене, да обтегне отношенията ви с партньора.

Още по-трудно е, когато единият партньор е романтична натура, а другият не. Несподеленото разбиране за една романтична връзка може да създаде истински проблеми в бъдеще.

Защо връзката ви е толкова неромантична?

С партньора ви сте заседнали на едно място

Във връзката ви вероятно няма романтика, защото се чувствате заседнали на едно място, лишено от страст във всеки смисъл. Спорите за едно и също нещо всеки път. Дори да се скарате, винаги се стига до една и съща задънена улица, към която ви водят нерешените проблеми преди това. С това натрупване на напрежение връзката определено се руши. Тя не само губи романтиката си, но и разрушава основите, върху които стъпва. Рутината, в която сте навлезли, ви кара да се чувствате заседнали сякаш живеете заедно ден за ден. Не определяте връзката си като щастлива, нито като нещастна. Безразличието е тих убиец на всяка връзка.

Гняв, неодобрение, несъгласие са само част от чувствата, които изпитвате

Едни от най-големите убийци на страстта и романтиката във връзката са негативните чувства, които изпитвате към партньора си. Тях винаги ги има, защото една връзка не може да е напълно безоблачна, но те са преодолими, ако има разбирателство между партньорите. За да изгладите проблемите помежду си и да възстановите романтичното си отношение един към друг е важно да разрешите проблемите, които стоят между вас. Иначе гневът и неодобрението към партньора ви ще растат, а романтичната ви нагласа към него и желанието за близост ще намаляват.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото са ги погълнали тегобите на сивото ежедневие и страстта е поутихнала, а може и вече съвсем да я няма, но навикът, или чувството за дълг, или някакви необходимости са ги обвързали и ги държат заедно.
1
0
 
10
 
! Отговори
Нееее преди 3 години
Романтиката изчезва, когато Той вече приема Нея за даденост, за нещо като придатък към домакинското оборудване - тя трябва да му сготви, да изчисти дома, да пусне пералнята, да глади ризите и, когато той има настроение за секс, да му бъде партньорка.Романтиката изчезва, когато Тя се интересува на първо място от това дали Той е взел днес заплата и каква част от нея ще остави у дома, също и дали този месец се очертава да вземе премиални.