Запушени пори - как да се справите?

Пробвайте с домашно приготвена маска
11
Запушени пори - как да се справите?
IStockphoto

Пори – всички ги имаме и всички сме били ядосани от тяхното запушване. „Запушването на порите се предизвиква от повишено количество на себум (мастен секрет, отделян от мастните жлези в кожата), мъртви кожни клетки и мръсотия – неща от околната среда, както и от грима ни“, казва дерматологът Мона Гохара. 

Освен това, някои съвсем обикновени навици също могат да предизвикат запушване на порите. Тук се включва постоянното пипане на лицето, което води до появата на акне и хиперпигментация. Ако си мислите, че имате големи пори, това може да е знак, че те са запушени и искат да ви привлекат вниманието, за да се погрижите за тях. Д-р Джошуа Зайнхер твърди, че размерът на порите не се променя от само себе си.
 
Той сравнява пората с чанта за пазар – когато тя е празна е стегната и прибрана, но когато се напълни започва да се разширява. Ако искате да не виждате подобен ефект върху тялото си, важно е да се грижите за себе си и да отделяте повече внимание на порите. Трябва да знаете как да ги почиствате по най-добрия начин.

1. Използвайте салицилова киселина
 
За да премахнете мастния секрет от порите си, се нуждаете от най-големия им страх – салициловата киселина. Според д-р Мона Гохара, тя разгражда себума и намалява неговото количество. По този начин тялото ви започва да диша и порите ви се отпушват. Ако използвате ексфолиант със салицилова киселина, оставете го да подейства по-дълго от обикновеното преди да изплакнете. По този начин ще дадете малко повече време на продукта да подейства върху кожата ви.

2. Маска с глина или въглен
 
Не е изненада, че глината и въгленът са чудесни съставки за отпушване на порите. Те често са препоръчвани на хора, които се борят с акне. „Някои от любимите ми начини за справяне с проблема, са използването на маски с глина или въглен, които помагат за премахването на себум, бактерии и примеси“, казва дерматологът д-р Шари Маркбейн.
 
Още съвети за справяне със запушените пори четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Намажете се с масло като го оставите 3 часа да се поразтопи. Маската с глина и тия ленти не помагат особено. Маслото най-много помага на кожата. Като попие се измийте с топла вода. Колкото по-дълго останете с маслото, толкова по-добре за кожата.
8
0
 
0
 
! Отговори
до тошо преди 3 години
Какви чипкания сугтрин и вечер те гонят, аз съм поддръжник на Тумберг, Грета е пътя и светлината в живота, затова въртя яко колелото по байра към работа и съм оставил климатика на 26 градуса. Убедих се че като се минавам с мокър пешкир един път в седмицата не ми се налага да мисля са соц-дистанция, никой не ме приближава
7
1
 
4
 
! Отговори
Спори преди 3 години
Скрийте се зад фикуса, като на снимката.
6
4
 
5
 
! Отговори
тошо преди 3 години
Чипкайте се ВСЕКИ ден сутрин и вечер , мили дами и няма да имате проблеми с порите !! Доста от вас сутрин се гласят по 2 часа пред огледалото , но забравят да си вземат душ !!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А с поровете какво правим?
4
1
 
5
 
! Отговори
Шри Давранджи преди 3 години
Чакрите са ви запушени, не порите!Имате нужда от отпушване на чакрите!Малко йога, малко медитация и сте готови!Ако не помогне, викайте чакропроводчик. Той ще ви ги отпуши с каналин и тел!
3
0
 
10
 
! Отговори
Любознателен преди 3 години
Звездичките ли ти се запушиха? Къде по тялото имаш звездички? Да не са татуирани?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пробвах с предложените рецепти, ама още повече *** ми се запушиха..А сега какво да правя?
1
0
 
14
 
! Отговори
Махленски акъллия преди 3 години
Били запушени.Ми отпуши ги, ***!