Защо привличате емоционално недостъпни партньори?

Една от причините - имате ниска самооценка
7
Защо привличате емоционално недостъпни партньори?
Снимка: Istock

Всяка връзка протича по различен начин. Какви са били вашите връзки досега? Може би сте се замисляли защо ви е толкова трудно да срещнете емпатичен партньор, който да ви обича, подкрепя, а вместо това попадате все на емоционално недостъпни, които винаги се оказват и неподходящи за дългосрочна връзка.

Има няколко причини за това и те често се крият в нашето детство. Вижте кои са.

Връзката ви отразява модела на връзката на родителите ви

Според специалисти по връзките, често биваме привлечени от партньори, които ни се струват познати и имат сходни качества с нашите родители. Една от причините хората да бъдат привлечени към емоционално недостъпни партньори са моделите за подражание, които са наблюдавали в детството си. Дори и родителите ви да са живели заедно, възможно е да са се карали, често да са били емоционално отдалечени.

Вярвате, че не сте достойни за любов и на подсъзнателно ниво подбирате неподходящи партньори

Това също може да е в резултат на вашите преживявания като дете. Ако сте били подлагани на словесен или физически натиск, ако винаги са ви сравнявали с „по-добър“ брат/сестра или с други деца, ако са ви вменявали, че нещо не е както трябва с вас. Всичко това кара едно дете не само да има ниска самооценка, но и да вярва, че не заслужава да бъде обичано. Възприятието на другите за вас надделява над разбирането ви за себе си и така привличате в живота си емоционално недостъпни партньори. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,Подбора е по джоба всичко друго е бошлаф
4
8
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Аз обичам емоционалната обвързаност. Като и го набабаня в аспуха и ревне и аз рева с нея, ревем таса късаме ама аз си жасам ли жасам и не го вадя докато не полея лехата и калта се слее с мемлиха и маркуча омекне и излезе сам навън. И си бършим сълзите
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като оня де хванал оня в колежа дето бил наи умен в кавички и се прави на играч.А бе друже то от тия умници полза няма те са изпята песен колкото до тоя тои отдавна е философ ама затова ли ми звъня на телефона да ме питаш какво и къде.Ми питаи баща ми бе друже аз какъв съм а забравих инструктора дето си ме кръстил верно младежо стана благодарение че аз не исках защо ли Костов защото така прецених на ония години а дали мога или не мога аз съм преценил оттук нататък не искам да знам
2
2
 
15
 
! Отговори
Когато захитреете преди 3 години
и натрупате житейски опит, ще започнете да преценявате младите мъже по съвсем друг начин и сред онези, които са дали знак, че ви харесват, ще предпочетете онзи, когото преценявате като най-честен и отговорен. Ако търсите брачен партньор, разбира се.Но ако търсите само човек, с когото да прекарвате свободното си време, ще подберете най-щедрия, който има и възможности да харчи.Кухата лейка пък скача винаги на най-богатия и предприема маневри за да го ожени за себе си, не й пука дали я обича.
1
1
 
20
 
! Отговори
Причината е друга преди 3 години
Вие сте още младо и наивно момиче, което не проумява, че най-напористи са егоистите тежка категория. Радвате се, че някой така решително се е амбицирал да започне връзка с Вас. Мислите си, че е влюбен и, понеже сте го харесала, влагате във връзката всичко от себе си и вече си мечтаете за сватба.Той обаче Ви е набелязал като лесна плячка, защото е преценил, че сте най-наивната сред девойките, които му харесват за връзка без ангажименти. Не изпитва чувства към Вас, а страстта трае около 3 месеца.