5 признака на фалшивото приятелство

Фокусира вниманието предимно върху себе си
5
5 признака на фалшивото приятелство
Снимка: Istock

Има различни видове приятелства. Някои са за цял живот и са истински, докато други са покрити с фалшивост и обикновено зад тях се крие личност, която не заслужава да бъде наречена приятел. Дали във вашия живот има такъв, вижте в следващите редове.

Не се радва за вас

Когато изпаднете в трудна ситуация, този фалшив приятел винаги е „насреща“. Той ще ви изслушва, уж ще прояви съчувствие, но всичко е по-скоро, за да задоволи своето любопитство. В друг момент, когато му споделяте за положителни събития в живота си, дори за новата ви рокля, която сте закупили, нов приятел, от другата страна веднага ще разпознаете онази фалшива, измъчена усмивка, с която се опитва да ви заблуди, че се радва за вас. Вашите успехи и щастливи моменти са му непоносими.

Пречи на вашите промени

Фалшивото приятелство винаги е съпроводено със завист, скептицизъм, подигравки, критика и безразличие, всичко това под прикритието на истинска загриженост. Ако вие споделите, че искате да промените външността си, да свалите няколко излишни килограма, да си направите нова прическа, да започнете нова работа, да се запишете на курсове и т.н., не чакайте фалшивият приятел да ви подкрепи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Казано е: преди 3 години
"По-добре сам,отколкото зле придружен!".Отдавна,отдавна съм разчистил терена около себе си от подобни фалшиви лицемери!Останали са един-двама,за които разчитам на естественният подбор!Имам достатъчно богат житейски опит да знам,че поне за сега истински приятели и приятелства не съществуват!Макар и банално,но вярно,както е казал навремето Уинстън Чърчил:"Няма вечни врагове,няма вечни приятели,има само вечни интереси",което е особенно важно в днешният материален свят!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами недейте да общувате с подобни личности!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A tozi priyatel koito pisr tazi statiya ne razbiram kak vednas te nasarcava vednas te opluva ee tova priyatel li e aaaa sipatyaga ili hitar tarikat
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
приятел в нужда се познава, КРАЙ!
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярно писаното има приятели които искат 100гарация тези приятели трябва да пробват приятелите си за да знаят дали могат да направят голяма крачка напред БЛАГОДАРЯ