Кои са трите типа любовни връзки?

Сродните души се събират заради съзнателно хармонично съществуване
9
Кои са трите типа любовни връзки?
Снимка: Istock

Всеки мечтае за съвършената връзка. Идеалните отношения между партньорите са рядкост, но съвсем не са невъзможни. Много хора се успокояват, като си казват, че няма перфектни връзки и се задоволяват с онова, което имат, дори да не са щастливи.

Най-общо съществуват три типа връзки, условно наречени традиционни, осъзнати и съвършени. Всеки иска връзката му да е от последния тип, но невинаги това е възможно. Има твърде много относителни компоненти, които зависят от психиката, характера и особеностите на личността на всеки от двамата партньори. Това създава и разликите в типовете връзки.

Традиционни връзки

Това е най-познатата и често срещана динамика в отношенията между двама интимни партньори. Традиционните връзки представляват повечето бракове и ангажиращи връзки между хората. Фокусът при този тип връзки са споделените интереси и любовта, ценностите на двамата партньори, а не личностното израстване.

При традиционните отношения нито един от партньорите не е извършил психологическа или духовна промяна в себе си, за да се свърже емоционално и физически с другия. Това означава, че двойката се свързва на личностно, но не и на дълбоко емоционално и духовно ниво.

Много двойки се чувстват сигурни в традиционната си връзка. Тя е всичко, което за момента искат и от което имат нужда. Задоволяват се с него и могат да останат на това ниво завинаги, както е и в брачните обещания. Тези двойки естествено няма да преминат към следващите нива на отношенията. Традиционните връзки завършват, когато единият партньор премине в друг етап от психическото и емоционалното си състояние. Тогава връзката е невъзможна в по-нататъшното си развитие в същия си вид.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: интимнолюбовни връзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма любов, всичко е пари и интереси.
6
1
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
В коментар 3 и 4 е описан само един тип стабилни двойки, създадени по любов и съхранили любовта, а другите два типа описват съжителство без любов.Мисля, че при някои двойки от втория и от третия тип с течение на времето също може да се породи обич, взаимно уважение, привързаност и най-важното - НАВИК. Свикваш с някого и ти е трудно да си представиш, че може да живееш и без него. Ако във връзката са създадени вече и деца, това в повечето случаи ще я укрепи допълнително.
5
2
 
5
 
! Отговори
Според мен, преди 3 години
към т. 3 в коментар 4 трябва да се добавят и уредените бракове.В тях може и да няма вулгарна, меркантилна сметка, а просто да е търсен съпруг или съпруга единствено по причината, че човекът е убеден, че трябва да се ожени или омъжи, когато достигне определена възраст.Не се е влюбил страстно, но е подбрал момиче, което според него ще бъде прилична съпруга. Или близките му са намерили такава. Женят се и живеят заедно цял живот, защото са убедени, че така трябва, а не защото се обичат
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... преди да са се бракували и установят, че вече не са си интересни, а наоколо има колкото щеш други, които ги привличат, ще се разделят.3/ Единият от двамата добре си е направил сметката и е убеден, че няма да срещне по-изгодна брачна партия. Преструва се умело на влюбен(а), създават семейство и лицемерието продължава цял живот, освен ако сметкаджията (сметкаджийката) не срещне по-изгодна възможност или не успее чрез ловък адвокат да ограби брачната си половинка, развеждайки се.
3
1
 
10
 
! Отговори
Наистина са три типа преди 3 години
1/ Страстно са се влюбили, създали са стабилна двойка и след като страстта е утихнала, са установили, че се разбират много добре, продължават да се харесват физически и да удовлетворяват нуждите си от редовен нормален секс, могат да живеят заедно и съюзът им да е хармоничен. И създават семейство.2/ Оженили са се още докато са били във вихъра на страстта и когато тя е утихнала, вече са очаквали дете. Заради него остават заедно, защото са убедени, че така е правилно. Ако страстта утихне преди да
2
1
 
4
 
! Отговори
Мишееее, преди 3 години
Излъгали са те или се е наложило да преразкажеш тук накратко съдържанието на дисертацията на някой празноглавКа от БАН, която е обрала аплодисментите на десетина други тетки от нейната секция и е получила тези аплодисменти не защото те не са наясно какви глупости е написала, а защото бащата, свакото, бакото, съпругът или любовникът на празноглавКата е шеф там.
1
3
 
3
 
! Отговори
Православен преди 3 години
Със страпонС балдъзатаС балдъзата и тя със страпонСтанаха ли три?