През кои фази преминава всяка връзка?

Мозъците на влюбените хора работят сякаш на бързи обороти
8
През кои фази преминава всяка връзка?
Снимка: Istock

Когато се влюбите в някого, пеперудите в стомаха ви сякаш ще изскочат. Не можете да се откъснете от човека до вас. Погълнати сте от него. Искате да прекарате цялото време на света с него. Той е в мислите ви, дори когато не сте заедно. Страстта ви не утихва. Мозъците на влюбените хора работят сякаш на бързи обороти. Началото е бурно и вълнуващо, но след него следват още етапи във връзката, през които всички двойки преминават. Някои обаче не стигат до финалния етап, когато връзката не преодолее средните стадии на колебание, което също почти всеки човек изпитва във връзките си. Ето ги и тях.

1. Страст, пристрастеност.

Страстта е един от най-отявлените признаци на първата фаза на всяка връзка. Тя е бурна в началото, всепоглъщаща и много характерна. В този етап сме толкова погълнати от новата любов, че тя ни действа като опиат. Не спираме да искаме да сме в непрекъснат физически контакт с любимия човек, да усещаме тялото му, да му доставяме удоволствие и да поглъщаме от енергията му. Зората на всяка връзка стартира по сходен начин, породена от сексуалното привличане, което е най-силно в началото на връзката.

2. Комфорт.

След като страстта се уталожи и двамата партньори свикнат да бъдат заедно, споделят общо жилище, споделят и животите си, започват да правят планове, настъпва етапът на комфорт. Той увеличава усещането за обич, задейства зоните на удоволствието в мозъка и влияе като наркотик. Партньорите започват да се чувстват много добре заедно, ако са преодолели фазата на страстта и са намерили своите причини да продължат връзката си заедно. Те са преминали в етапа на обичта и дълбокото уважение към половинката си. Условно този етап се нарича „фазата на медения месец“. Той трае различно при различните двойки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
3 преди 3 години
Идва един момент в живота, в който младежа започва да разбира баща си, когото е видял за първи път точно преди абитурентската и то само за да му поиска пари назаем.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бурен ентусиазъм,лека апатия и пълен разпад.
3
2
 
4
 
! Отговори
Фази при българката преди 3 години
1) Колко пари има? 2) Достатъчно глупав ли е? 3.1) Да -> забременява 3.2) Не -> Скандал -> раздяла 4) Направил си дете, искам брак! 5) Направил си дете, и то на мен, длъжен си да ни гледаш, ще дойде и мама 6) Искаш да си живееш? Не може, имаш жена и дете, да си мислил 7) Чакаш да умреш!
2
2
 
3
 
! Отговори
Уау! преди 3 години
До Анонимен 2Това правят дядовците, които изневеряват на половинките си по време на екскурзията до Бузлуджа ли? :))))))))))
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП БКП БКП, Нинова, Радев и........... Цврък!