5 начина да покажете, че сте умни, без да го казвате

Бъдете добре организирани
29 авг 2020 23:00, Михаела Лазарова
19
5 начина да покажете, че сте умни, без да го казвате
Снимка: Istock

Всеки би искал да общува с интелигентна и умна личност, защото разговорите с такъв човек имат друга стойност.Тези положителни качества могат да бъдат предадени чрез нашите действия. Или казано накратко – как да покажете, че сте умни, без да го казвате.

Винаги бъдете навреме

„Човек, който се осмелява да губи и един час от времето си, не е открил стойността на живота.“ – Чарлз Дарвин

Колко често закъснявате, дори за срещи с приятели? Да бъдеш навреме, означава да демонстрираш своето самосъзнание и чувство за отговорност. При някои хора закъсненията са лош навик, а това ги кара да бъдат възприемани от останалите като ненадеждни и недисциплинирани. Черти, които не се свързват с умния човек, защото този, който постига своите цели е господар на своето време.

Бъдете добър слушател

Помислете си само, когато вие разговаряте с хората, колко от тях наистина ви слушат. Очите им дали са съсредоточени върху вашите, докато говорите. Как се включват в разговора с вас, дали ви дават умни съвети или са някак разсеяни. Да бъдеш добър слушател, включва и способността да контролираш импулсивните мисли, но да бъдеш възприемчив към думите на другия, да имаш уместни реакции.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: кариерауспехиинтелект
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Винаги съм бил т.ъ.п и не го крия.Ако всички бяхме умни ,светът щеше да е много скучен.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да не обидиш околните трябва да криеш характера си, да си играеш на дипломация. Кога да бъдеш себе си тогава? Не е ли по-добре ако не се харесвате да не сте заедно, да не общувате, да се държите формално за определени случаи и това е.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато си над нещата, не се обиждаш, приемаш странностите на хората, особено най-близките, теизискват от теб всичко, без взаимност, просто ставаш кошче за душевни отпадъци, без право на мнение и желания които да изпълниш. Като робот. Затова всичко с мярка, защото ако си килим ще стъпват по теб и ще се изтриват.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не е зле да те смятат за по-*** от колкото си в действителност. Трупаш точки риспект.
2
0
 
26
 
! Отговори
ответен удар преди 3 години
Това да не е римейк на Камен Донев - ""как да сме прости без да ни личи..."". ???!!!!
1
3
 
30
 
! Отговори
Edit преди 3 години
Като превеждате статии с Гугъл транслейт, поне ги редактирайте като хората. "Бъдете навреме" - такъв израз на български няма или "помЕнете детайлите". Така и без това не особено умните ви читатели съвсем ще затъпеят.