5 граници в любовта, важни за всяка връзка

Спрете да казвате „да“, когато искате да кажете „не“
Обновена: 13 сеп 2020 17:34 | 13 сеп 2020 17:33, Михаела Лазарова
3
5 граници в любовта, важни за всяка връзка
Снимка: Istock

Има толкова много неща, които са съществени за изграждането на една връзка. Не я градим за 6 месеца, нито за две години. Правим го всеки един ден, докато сме с партньора си. Понякога, нещата не се получават, защото не поставяме определени граници. Поставянето на граници е важна част от установяването на нашата идентичност във връзката. Това е важно за нейното благосъстояние. Има всякакви граници. Вижте няколко примера.

Имайте самоуважение

Ако искате да създадете щастлива любовна връзка и партньорът да ви уважава, най-напред започнете с любовта към себе си. Когато не се чувствате комфортно със самите вас, това намалява самочувствието ви, самооценката, а любимият човек винаги го усеща. От друга страна, работейки върху това да се чувствате добре с личността си, вие задавате онези граници, които няма да нарушат този ваш комфорт.

Стойте далеч от капана наречен „да угодя на партньора си“

Да искате винаги половинката ви да се чувства задоволена, комфортно, нищо да не ѝ липсва, само и само, за да не ви отхвърли... За жалост, много е лесно да попаднете в този капан още в началото на взаимоотношенията. Да жертвате собствения си комфорт и себеуважението си. Защото нерядко се случва, отсрещната страна да злоупотреби с грижата ви и към вас да не се върне същата съпричастност и обич.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: интимнолюбовни връзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 3 години
Важно е да не се пърди в сюблшмния момент
1
5
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
ооо 1вата граница която прекрачвам е кафявата точка отзад