Как токсичната връзка разболява тялото и психиката

Често в подобна връзка злоупотребяват по различни начини със здравето си
Обновена: 6 ное 2020 21:06 | 6 ное 2020 21:06, Михаела Лазарова
8
Как токсичната връзка разболява тялото и психиката
Снимка: Istock

Токсичната връзка не е просто вид лоши взаимоотношения, които рано или късно приключват. Тя може да разболее тялото ви и да направи психиката ви нестабилна. Излагането на отровни миризми и химикали може да ви разболее. Същото се случва и с отровните взаимоотношения между партньорите или токсичното отношение на единия към другия. Страничните ефекти върху здравето, психиката и емоциите на страдащия партньор могат сериозно да пострадат и понякога е нужно твърде много време, за да бъде този проблем осъзнат.

Ако сте в токсична връзка и не си давате сметка за това, погледнете към тялото и ума си. Те може да ви подскажат много повече, отколкото предполагате. Ако се чувствате зле, ако тялото ви проявява симптом след симптом, ако сте изгубили желанието си за живот, токсичната ви връзка може да е в основата на тези физически и психически признаци.

Физическо страдание, отключване на заболявания

Токсичната връзка причинява прекомерно високи нива на стрес в тялото. Стресът в дългосрочен план може да накара тялото ви да започне да се разболява и да ви накара да се чувствате сякаш се разпада.

Въпроси, които да си зададете, ако смятате, че сте в токсична връзка

Стресът, на който сте подложени от това, че се опитвате да управлявате връзката си, да се справяте с отношението на партньора си към вас, за да оцелеете в токсичността, ви кара да се разболявате по различни начини. Ефектите върху тялото не са незначителни. Понякога те могат да са изключително сериозни и да предизвикат отключване на редица заболявания, особено у по-чувствителните и емоционални хора.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен пък ми се появяват кучета и ми изписва osinovi.me
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отказване няма напред и това е няма тука токсини мокасини отказване от вразката няма
2
0
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До 3Щото имаш токсичен монитор, то същото нали, пак си е връзка неква. Изхвърли монитора през терасата, и продължавай напред!!
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много ясно - стреса е най-големия убиец.