5 признака, че се опитвате да контролирате половинката си

Заплашвате да напуснете връзката или дори да си навредите
Обновена: 4 дек 2020 23:05 | 4 дек 2020 23:00, Михаела Лазарова
11
5 признака, че се опитвате да контролирате половинката си
Снимка: Istock

Ако бракът или връзката ви внезапно са се провалили, въпреки че сте смятали човека до себе си за любовта на живота си, възможно е да сте допуснали голяма грешка. Чудите ли се защо съпругът ви внезапно си е тръгнал? Чудите ли се защо започвате да се карате всеки път, когато вие просто искате да дадете съвет или да отправите градивна критика? Тези и още други признаци показват, че се намирате в контролираща връзка и контролиращият партньор сте самите вие.

Много е трудно човек да осъзнае поведението си на контролиращ партньор. Отрицанието е много характерно. Невинаги човек прави това с умисъл. В повечето случаи се касае до подсъзнателни мотиви, продиктувани от добри намерения или несигурност, проблеми с егото, които провокират контролиращо поведение.

Ако мислите, че не сте контролиращ партньор, вижте признаците, които всъщност показват, че сте такива.

Винаги го критикувате

Градивните критики, съветите, онова, което наричате „просто предложение“ или „просто моето мнение“ са все начини да се опитвате да направлявате мислите и действията му. Това отравя отношенията ви с времето и кара партньора ви да иска да се откъсне от вас.

Изолирате го от приятели и семейство

Контролиращият партньор отново няма скрити лоши намерения зад стремежа си да откъсне половинката си от близките му хора с убеждението, че му прави добро. В действителност го откъсвате от хората, които биха могли да бъдат негова утеха от вашите постоянни критики.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Ne e vyarnoo
4
6
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Изака ли са?!
3
7
 
2
 
! Отговори
SS преди 3 години
Моята ме ревнува.Ако закъснея ми звъни по тел.Ако наема работничка в фирмата я гледа с подозрение особенно ако е млада.Моята азиатска принцеса изпитва ужас да не ме открадне някоя нашенка.Ти си моят МО-казва и аз не те давам на никого.Ако разбера,че имаш друга жена ще те застрелям с пушката когато спиш.Като знам колко е щурава то ку виж го е направила.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си пожелавам неоженените/неомъжените през тази отминаваща година, да се бракосъчетаем през идната година. Времето лети.
1
5
 
10
 
! Отговори
20-годишни преди 3 години
Вие за полвинки ми говорите, мене за секс не ми пускат :(