4 модела на отношения, разкриват колко ще трае връзката ви

Съществуват няколко модела на отношения във връзките, определени от изследване
9
4 модела на отношения, разкриват колко ще трае връзката ви
Снимка: Istock

Когато сте обвързани няма как да не се запитате поне веднъж колко ли дълго ще издържи връзката ви. Преди да побързате да кажете, че сте щастливо влюбени и няма как вашата връзка да се разпадне, помислете какъв е стилът на връзката ви.

Съществуват няколко модела на отношения във връзките, определени от изследване от 2015 година, публикувано в списание Marriage and Family. Според проучването съществуват 4 основни типа модели на взаимоотношения, които могат да покажат колко дълго една двойка би могла да остане заедно според модела, който олицетворява.

Изследването, цитирано от yourtango.com, проведено от Брайън Оголски от Университета в Илинойс и неговите колеги, класифицира двойките по промените в ангажимента им един към друг, в ангажимента да сключат брак, както и всички останали заобикалящи ги промени, които настъпват във времето.

Изследването проучва взаимоотношенията като отделна единица, както и връзката в условията на социалните отношения. За целите на проучването са изследвани 367 неженени двойки в средата на 20-те им години. Те са били проучвани в рамките на 9 месеца. Участниците били помолени да отбележат в дневника си всеки път, когато почувстват голяма промяна в начина, по който се чувстват към партньорите си. С тях били провеждани ежемесечни интервюта.

Учените успели да определят 4 основни модела на отношенията в двойките, както и фактори, които могат да повлияят на връзката, като отношения с приятели, свободно време, конфликти, липса на емоционални или материални неща. Като фактори били взети предвид също срещите със семейството на партньора, прекарването на време заедно и начинът, по който това се случва, общите теми и цели между половинките.

Ето и четирите модела на отношения във връзките.

1. Драматичен.

Този тип двойки и връзки непрекъснато се тласкат нагоре и надолу. Имат постоянни възходи и падения, като паденията определено взимат превес. Драматичните двойки се радват повече на времето, прекарано отделно от половинката си, отколкото заедно. Когато са заедно драматизмът помрачава щастието. Тези партньори имат и по-негативни мнения за връзките си.

Семействата и приятелите подкрепят много по-малко подобни връзки и това се отразява на партньорите. Хората с драматични връзки са два пъти по-склонни да се разделят рано, отколкото която и да е останала група в изследването.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Семейството е ценност,която българинът не може да разбере и осмисли .За нуждата от секс има и *** и жигола. За готвенето-ресторанти с поръчки за храна до в къщи. Но безкористна любов и привързаност има само в семейството. Любовник или любовница болен човек не гледат..Любов с пари не се купува. Бъдете здрави!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подготвяте ли се за големия християнски празник Никулден?