7 признака, че сте несигурни в себе си

Имате нужда от успокояване за всичко
11 дек 2020 00:00, Михаела Лазарова
5
7 признака, че сте несигурни в себе си
Снимка: Istock

Несигурността пречи не само на успехите в живота, но и в откриването на приятели, интимни партньори, в създаването на пълноценни връзки и възпрепятства нормалното общуване. Хората трудно приемат и не искат да са в компанията на несигурни личности, защото много често инстинктивно се стремим да търсим опора в другите. Когато излъчвате несигурност, вие автоматично се превръщате в нежелана компания. Увереността е притегателен механизъм, докато несигурността е тъкмо обратното – тя отблъсква.

Кои са признаците в поведението ви, които издават, че сте несигурни? Знаейки за тях можете да поработите върху коригирането им.

Вие сте твърде натрапчиво позитивни

Позитивните личности са привлекателни и ако сте такива, това е прекрасно. Проблемът идва тогава, когато започнете да се стремите изкуствено да сте позитивни. Това идва в повече на околните. Твърде натрапчивият позитивизъм дразни и отблъсква, което може да ви попречи на много нива. Изкуственият позитивизъм се приема от околните като лъжа, фалш, който личи и който се превръща в сигнал за тях, че неистово искате да се харесате на всички, а това издава несигурност.

Искате да постигате перфектни резултати всеки път

Едно от нещата, които крещят, че сте много несигурни в себе си, е старанието да сте перфектни. Още по-издайническо е, ако чакате одобрение и изисквате такова от другите. Това показва, че имате нужда някой непрекъснато да ви уверява, че можете да се справите и че сте достатъчно добри. Ако наистина бяхте такива, нямаше да ви интересува хорското мнение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Да си несигурен е напълно човешко. С тези надъхания всеки да е лидер, да е на макс, да е борбен и непреклонен се стига да невъзпитани, агресия , самоубийства, ниско самочувствие. Пошли нововъведения изисквания водещи до ужасни хора с гореспоменатите болни стремежи.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да защото да не говориш това за мен не означава нищо така че вие как сте определяте не важно
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо верно и това ми прилича повече на подбудителство и подтикване на някаде си научите симпатяга да умреш правилно да определяш и да се съобразяваме начално сме Сигорни все себе си просто не му е времето целувки