Кои са знаците, че тялото ви старее по-бързо от вас самите?

Имате повече бръчки от майката на най-добрата си приятелка
25 дек 2020 21:30, Михаела Лазарова
9
Кои са знаците, че тялото ви старее по-бързо от вас самите?
Снимка: Istock

Стареенето е нормален биологичен процес, от който не можем да избягаме. При някои остаряването се случва по-бавно, но при други по-бързо. Ако сте забелязали някои особени признаци и промени в тялото ви, които не можете да си обясните, те може да са признак, че тялото ви остарява по-бързо от вас самите и изпреварва възрастта ви. Ето кои са те.

Загуба на коса

Косопадът може да се свърже с различни състояния в организма. Едно от тях е преждевременното стареене. Може да се появи и по други части на тялото, не само по главата. Най-често стареещите процеси в организма предизвикват оредяване на окосмяването по крайниците, подмишниците, интимната зона.

Не можете да вдигнете тежка торба и да я сложите в пазарската си количка

Мускулната слабост също се свързва със стареенето. С годините губим част от мускулната си маса. Ето защо възрастните хора са по-слаби и немощни от младите. За щастие, ако на възраст сте все още млади това е обратим процес. Можете да поддържате мускулите си в добро състояние с упражнения и вдигане на тежести.

Лесно ви излизат синини по тялото

Един признак на преждевременното стареене е лесното излизане на синини и трудното им разсейване. Ако ви се появяват необясними натъртвания по крайниците, за които нямате спомен да сте се удряли някъде, това може да се дължи на стареене на тялото.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
смях преди 3 години
Мъж се връща изненадващо от командировка Започва да търси навсякъде-в гардероба, под спалнята, в банята-никой освен съпругата, към която се обръща мило - Ааааа, отаряваме значи ха, ха ха
7
1
 
0
 
! Отговори
смях преди 3 години
Мъж чака съпругата си, която се приготвя за парти- Хайде, скъпа, какво правиш-Гримирам се- Не, скъпа,-реставрираш
6
0
 
3
 
! Отговори
Handel преди 3 години
А и не е зле от време на време да поглеждате първите две цифри от ЕГН-ето. Но пък ако сте ги забравили и тях - не ви трябва друг признак - остарели сте.
5
1
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Глуповато заглавие. А тялото не принадлежи ли на нас самите, Михи? Паднах от коня опт смях.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можете да си изпълнявате съпружеските задължения
3
0
 
9
 
! Отговори
Ромео преди 3 години
Демек стара чанта...Е..има и лачени...казано с други думи...километража е превъртян няколко пъти и диференциала е разбит... Извод: Най-важно е кладенецът да е пресъхнал...че лошо...писна ни на всички от сухи.... 3,14-ки
2
1
 
11
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Сега Ваксината ще ни подмлади:)
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Имате повече бръчки от майката на най-добрата си приятелка""Не можете да отваряте буркани, както преди"Хо Хо Хо, тука ме спечелихте