Как да станете по-организирани още сега?

Подредете безпорядъка вкъщи
Обновена: 17 яну 2021 17:36 | 17 яну 2021 17:35, Михаела Лазарова
5
Как да станете по-организирани още сега?
Снимка: Istock

Ако не сте от онези хора, които имат вроден усет за организираност и винаги са готови с всичко навреме и то по най-оптималния начин, не се отчайвайте. Организираността се култивира, стига да знаете как да подходите към ежедневните си задачи и навици така, че да успеете да структурирате деня си по най-добрия начин. Скоро след установяването на някои полезни практики ще се убедите колко по-организирани и стегнати ще бъдете през всеки свой ден.

Как да успеете да развиете организираността си и да направите справянето с ангажиментите си по-лесно?

Записвайте си

Ако се опитвате да запомните всичко, което трябва да свършите в точно определените срокове, не се учудвайте, ако се проваляте. Няма нищо лошо в това да си записвате всички ангажименти. Така ще сте по-организирани и структурирани в работата си и в личния си живот.

Правете си списък със задачи

Можете да приложите този списък в работата си и в ежедневието си. Направете списък с нещата, които трябва да свършите, с рождените дни на близки и важни хора, впишете часовете си при доктори или за фризьор. Списъците със задачи са полезен начин да разпределите времето си, така че да бъдете пълноценни във всяко отношение.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още по темата: успехкариераработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
купете си айфон. Там може да си организирате дена с апликаций
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сладкиш целувки
2
2
 
3
 
! Отговори
Патил преди 1 месец
Познавам много хора, които си записват на листче какво трябва да свършат през деня и подреждат задачите хронологично.
Обаче после се налага разместване на някои от задачите и това зависи от обективни причини, на които човекът няма как да повлияе. Така се стига до отлагане на някои неща, които е трябвало да бъдат направени през този ден.
Колкото повече ангажименти имаш, толкова по-вероятно е в програмата ти да настъпи хаос не защото не си организиран, а защото много неща не зависят от теб.
1
1
 
6
 
! Отговори
:) Уф! преди 1 месец
Това, което на пръв поглед може да се определи като безпорядък вкъщи
всъщност е следствие от факта, че в малки жилища живеят 3-4-членни семейства,
а понякога съжителстват по три поколения в двустаен или тристаен апартамент.
Налага се много вещи да бъдат натъпкани в няколко шкафа, а останалите, за които няма място по шкафовете, се качват върху гардероба, пъхат се под леглото, натрупват се по ъглите или се окачват навсякъде, където е възможно. И ето ти го хаоса.