Цветове, които ни помагат да намалим стреса

Някои действат и релаксиращо
29 яну 2021 20:16, Михаела Лазарова
1
Цветове, които ни помагат да намалим стреса
Снимка: Istock

Когато някой ни попита как се успокояваме след напрегнат ден, обикновено споделяме, че си взимаме топла вана с масла, спортуваме, сипваме си чаша вино, отиваме на масаж, слушаме любимата ни музика, хапваме нещо вкусно и т. н. Не бива да забравяме, че цветовете в нашето ежедневие също могат да ни помогнат да се почувстваме по-добре. Вижте кои действат успокояващо.

Синьо

Когато търсите релакса в синия цвят, избирайте по-меките, ненаситени нюанси. Сините багри имат невероятната сила да намаляват стреса. Успокояват мислите, забавят сърдечната честота, кръвното налягане и тревожността. За синьото дори се смята, че има охлаждащ и стягащ ефект.

Зелено

Още един спокоен, тих цвят, който създава приятно усещане, когато сме облечени в него или е около нас под някаква форма, като обзавеждане, растения, чаша за кафе и т. н. Зелените нюанси символизират природата, създават красота, привличат хармонията, разсейват безпокойствието и ни помагат да се чувстваме свежи.

 Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
тая червенокосата може много добре да му намали стреса като и гледам главата от горе как води личен разговор с малкият сандо