5 причини да не напускате токсичната връзка

Имате ниско самочувствие
13 фев 2021 23:00, Михаела Лазарова
33
5 причини да не напускате токсичната връзка
Снимка: Istock

Едно от най-вредните неща, които човек може да направи, е да продължава да стои в токсична връзка, въпреки че не се чувства добре и знае, че трябва да се освободи от този емоционален товар. За прекратяването на връзка, без значение дали е токсична или просто е изпразнена от съдържание, се изисква сила. Понякога болката, която изпитваме, ни кара да продължаваме да търпим нещастието, в което живеем, вместо да се освободим и да продължим по пътя си в търсене на любов.

Има няколко основни причини хората да продължават да стоят в токсични връзки, знаейки, че са такива, но продължавайки да потъпкват собственото си щастие. Ето кои са те.

Страхът от това да сте сами

Човешкото желание да обичаме, да сме обичани и в никакъв случай да не сме сами е мощен двигател на решенията, които взимаме. Ето защо много често именно този страх ни възпира от това да се освободим от вредна за нас връзка, която не само не ни носи обич, но и ни прави крайно нещастни.

За съжаление, продължаването на агонията в токсичната връзка няма да ви даде нито сигурност, нито утеха, нито желание за нормален живот. По-скоро ще ви постави в дълбока депресия, от която ще излезете много по-трудно, оставайки в подобни отношения.

Имате ниско самочувствие

Ниското самочувствие пречи не само в отношенията с любимите хора, но и във всеки социален и професионален аспект. Когато нямаме вяра сами в себе си е трудно да добием сили да се впуснем в нещо ново. Съмняваме се, че заслужаваме по-добро, че можем да се справим по-добре, че можем да бъдем щастливи по различен от познатия комфортен начин. Този всъщност лъжлив комфорт ни кара да изпадаме в още по-дълбока дупка. Омагьосаният кръг, в който се въртим, ни прави още по-малко уверени в себе си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: любоввръзкиинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравена е категорията 'икономически зависима'. Без постоянна работа или ниски доходи, за да се грижи за "семейството" или бъдещо такова. Накрая на прага на 40те ти казва"Сори, скъпа, треба ми пиленце с плодовита матка. Бегом!' Това съм аз. Може да започвате да ми казвате колко съм слабоумна.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако връзката е наистина "токсична", няма ни една причина който и да било да се натиска да я продължава. Освен ако не е психично увреден.
8
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно е със самотни лелки на Запад с по 10 котки или няколко кучета в къщата. Тая система учи на егоизъм, а егоизма води накрая до една безкрайна самота.
7
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 45 годишна възраст е трудно да започнеш да търсиш любовта!!! Затова, стой си мирен на дупето и се наслъждавай на това което имаш!! Защото много често цениме нещата, когато ги загубиме!!
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е интересно, че много жени са абсолютно неспособни да живеят сами. Стоят във връзки, постоянно се оглеждат за други мъже, но не напускат този с когото са защото не могат да останат сами със себе си. Някаква неосъзната непълноценост имат.
5
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напусни и живей сама, никому не нужна и без смисъл
4
6
 
11
 
! Отговори
Не преди 3 години
Да, а защо токсична, а не просто вмирисана? На пълнени чушки?
3
5
 
14
 
! Отговори
Ira преди 3 години
Новата любима дума на дописниците е "токсично"! Вече тази дума я има във всяко изречение, и по два пъти. Разбира се, не може да догони още другите любими думи на тези които знаят сто: "случва се", " буквално" и " по чудо"... Ограниченост.
2
6
 
24
 
! Отговори
Пенко преди 3 години
Често срещано: свършиха парите на "милия". Аз да не съм за един само? Яяяя при друг "паричко"!
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мише,откъде ти хрумват тези шедьоври?