6 фактора, които влияят върху оргазма

Задържането на емоции оказва влияние в леглото
17 мар 2021 23:00, Михаела Лазарова
21
6 фактора, които влияят върху оргазма
Снимка: Istock

Оргазмът при жените и мъжете е различно преживяване. Проучванията показват, че едва около 25% от жените успяват да достигнат до оргазъм по време на секс, докато при мъжете процентът е значително по-висок – около 90%, пише bustle.com. Това поставя около 75% от жените в позиция да не успяват да се насладят на върховна кулминация при интимен акт.

Достигането до оргазъм е по-трудно при жените поради редица анатомични и физиологични особености. Факторите, които влияят са много. Изследване от 2018 година, публикувано в Journal of Sex & Marital Therapy установява, че 58% от анкетираните жени признават, че не достигат до оргазъм заради стрес и безпокойство. Като се добавят и другите фактори, като здравословни проблеми, натоварен график, проблеми в отношенията, оргазмът може да бъде още по-недостижим.

Освен всички тези фактори има и някои ежедневни навици, за които не си давате сметка и които биха могли да намаляват способността ви да получавате оргазъм по време на секс.

Недостатъчен сън

Липсата на сън влияе силно негативно върху нервната система, а тя е активен участник по време на секс. Умората и изтощението, недостатъчният сън могат да повлияят либидото, да намалят сексуалното желание и да направят достигането до оргазъм по-трудно. За да имате по-интензивни и приятни сексуални преживявания с пълноценен завършек се опитайте да спите колкото се може повече.

Консумация на сирене и млечни продукти

Сиренето и млечните продукти сами по себе си не са вредни за здравето. Вредни стават, когато са имитиращи продукти или са обогатени с хормонални препарати. Те могат да повлияят върху способността да достигнете до оргазъм, както и да се намесят в хормоналния ви баланс и цялостното ви здраве. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не видях да пише за дългото парче, педя и два три пръста.
10
1
 
8
 
! Отговори
До Михаела Лазарова преди 3 години
Михаела Лазарова, теб ПОМПЯТ ЛИ ТЕ?
9
0
 
5
 
! Отговори
Тая преди 3 години
Михаела да ли го изпитвала това без парянги.
8
1
 
17
 
! Отговори
до монтьора74 преди 3 години
Нищо не е по-ужасно от спаружено харманлийско кебапче с изтекъл срок на годност, така отвратително смърди и не става за нищо.
7
7
 
10
 
! Отговори
Той има лош дъх преди 3 години
До Тя има лош дъхДо ТОЙ има лош дъх....Мъжете имат в пъти по-лош дъх и телесна миризма като цяло- това е всеизвестен научен факт, всички проучвания го потвърждават. Особено силно миришат монтьорите и други категории с по-ниско ниво на хигиена. Лошият дъх при мъжете обикновено е съчетан с импотентност частична или пълна.
6
0
 
24
 
! Отговори
Мерзост преди 3 години
Общество с нисък морал се управлява най-лесно.
5
2
 
15
 
! Отговори
Жени преди 3 години
Жената получава най много оргазми от мъже с комплескиПетзвездни по възможност..
4
7
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Жените обичат лукса, изобилието и природните красоти. Мъжете - секса...
3
3
 
18
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Не е вярно! Жените успяват да достигнат до оргазъм много по-лесно И многократно,отколкото мъжете!:) Със сигурност публикуващата материала- има проблем с оргазмите!:)))Яжте черен шоколад!
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тия 75% от жените за какво се бъхтят
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямата наденица най-вече!