8 признака, че сте прекалено добри

Извинявате се за всякакви дреболии
17 апр 2021 11:50, Михаела Лазарова
25
8 признака, че сте прекалено добри
Снимка: istock

Добросърдечните хора правят всичко безкористно. Съгласявате се с всички, давате съвети, изразявате мнението си искрено. Всички тези и още много признаци издават добротата ви. Околните инстинктивно я усещат. Някои ще се възхищават на доброто ви сърце, но други ще се възползват от него. Добротата е колкото добродетел, толкова и проклятие. Ако сте твърде добросърдечни и добронамерени, това определено не е здравословно за вас. Поставянето на граници ще ви помогне да се предпазите от ситуации и хора, които ще ви се отразят зле.

Кои са признаците, че сте твърде добри с други и това не е здравословно за вас?

Наричате хората от персонала с имената им

Когато пазарувате в някой хипермаркет или сте седнали в ресторант, имената на служителите, изписани на баджовете им, веднага ви правят впечатление. Когато се обръщате към някого от персонала, винаги използвате имената им, за да сте по-учтиви и благоразположени към тях. Това е един явен признак, че сте добросърдечни и искате да накарате околните да се чувстват добре.

Идвате по-рано от уреченото

Никога не закъснявате за срещи или събития. Нещо повече – винаги се появявате по-рано, защото смятате, че можете да помогнете с подготовката. Това е хубаво, но реално отнема от вашето лично време. Има хора, които ще се възползват от добрите ви намерения, но няма да върнат услугата, колкото и да не ви интересува дали ще го направят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: психологиякомуикация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Може би си прав,но на касата ако забележа..то връщам на касиерката ..а ако в къщи и трябва да се връщам в магазина...навярно сте прав...по-добре на някой човек да му се дадът... СЪГЛАСЕН !
7
1
 
15
 
! Отговори
чети внимателно преди 2 години
Днес истински добър човек със свещ да го търсиш, не можеш да го намериш.
6
1
 
13
 
! Отговори
В България уж околни преди 2 години
ти мислят доброто, но никой не иска да си по-добре от него.
5
1
 
24
 
! Отговори
Джони преди 2 години
Цял живот съм бил добър с повечето хора и да кажа честно другите не го оценяват особено. Хората гледат по по-принитивен начин на нещата и не съдят другите толкова по добрите постъпки, колкото по това дали си като тях, с техните нрави и хобита и дали си силен и внушаваш респект със силата си. Това е. Колкото и да се стараеше няма да се харесаш на повечето. Факт. Затова ако си добър прави го заради себе си, не заради другите.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужасно е, когато си прекалено добра за този прогнил свят.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Използвате пушка без оптика, когато стреляте по тълпата.
2
1
 
29
 
! Отговори
old school преди 2 години
Едно време изброените признаци бяха елементарно добро възпитание/почтеност.Чета и си мисля, че моралът действително е спаднал под морското равнище - най-верният компаньон на материалната бедност е духовната нищета.
1
2
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Касиерката ми е върнала 10 лв повече...и аз да си премълча и да си пребера парите...ето това не разбирам ... . Когато нямаш пари-и да върнеш парите ..то разбирам(макър ,че трябва..),но когато имаш пари и връщаш 10лв ..това е благородна постъпка..