4 навика, които изчерпват нашата енергия

Живеенето в постоянна вина и съжаление
7
4 навика, които изчерпват нашата енергия
Снимка: istock

Задържане на емоциите, сравняване с другите, твърде много работа и малко лично време… Познато ли ви е? Всеки от нас има своите лоши навици, които по някакъв начин му пречат. Понякога успяваме да заменим някой от тях, замествайки ги с навик, който увеличава положителната енергия в живота ни. Освен споменатите в предните редове, има още няколко токсични навика, които изчерпват нашата енергия. Ето кои са.

Песимистично мислене

Това е емоционалният капан, в който всеки от нас може да попадне много лесно. Това е най-честата ни реакция, когато се озовем в трудна ситуация, когато нещата се объркват. Въпреки това, твърде голямото фиксиране върху негативния аспект на нещата, някои от които дори не се случват, и неспособността да видите положителното, води до постоянно недоволство, демотивация. Понякога емоциите ни водят в грешна посока и търсим начин да поставим и безобидната ситуация в лоша светлина. Този стрес, черпи от нашата енергия, понякога с дни, седмици.

Винаги се стремите към перфекционизъм

Още един вреден навик, който „краде“ от нашата енергия е постоянното преследване на успеха, желанието да сме супермайки, супердомакини и успешни в кариерата си. Да бъдем идеалната половинка за любимия. Всичко това ни завърта в една вихрушка, която води до физически и емоционален стрес. В резултат нашата положителна енергия е изчерпана и дори може да понижим своята производителност. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Бабет преди 2 години
Май сте изерпани откъм теми, но още имате енергия да пишете, макар и за отчитане на дейност.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
диваци сме
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четене на безсмислици в нета.
3
5
 
1
 
! Отговори
Не е преди 2 години
Гаранция че жена ти няма да е с друг беден но готин а не замазненото мамино синче
2
2
 
3
 
! Отговори
Тъпачка преди 2 години
Не разбра ли че ние не ти принадлежим малоумница
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста вярно. Всеки средностатистически беден човек си мисли как парите ще го направят спокоен и щастлив. Еми- не. Едно време нямах пари да си купя костюм за бала и на дискотека на ходих. Прибрах се пеша, защото нямах пари за такси. Днес карам последен модел спортен автомобил, имам прекрасна жена, вила, апартаменти и детенце и отново се притеснявам за същите дребни неща, както и преди. Интересното е, че за важните неща съм непоклатим и решителен. Притесняват ме незначителни неща.