Защо постоянното отлагане само пречи?

Взимаме грешните решения
37
Защо постоянното отлагане само пречи?
Снимка: istock

На всеки се случва да отложи нещо за утре, за другата седмица, за след месец, от понеделник… Протакането, което оправдаваме с колебание, изчакване на нещо определено, в много случаи може да ни навреди. Защо не бива да отлагаме и какви са последствията?

Загуба на време

Помислете само върху това колко време сте загубили да отлагате вашите планове? Минали са година или повече, а в желаната от вас посока нищо не се е променило. Това разбира се е разочароващо, защото няма как да върнете загубеното време, а ще продължавате да живеете в разочарование, съжаление. Да си разочарован от себе си, знаейки че ситуацията е можело да се промени, да е удовлетворяващо различна, ако сте били направили онази първа стъпка…

Изгубени възможности и жертване на щастието ни

Колко възможности сте пропилели, защото не сте се възползвали от тях, когато е можело да го направите. Отлагането, често замъглява преценката ни и не осъзнаваме, че е могло да променим своя живот, но сме изпуснали важни моменти. Някои възможности ни се предоставят само веднъж.

Тъпчем на едно място и в крайна сметка не сме щастливи.

Неосъществени цели и мечти

Отлагането понякога силно ни завладява. Може да имаме цели и желанието да ги постигнем, да променим нещо, но просто не можем да направим първата крачка напред. Объркани сме, задаваме си куп въпроси, като „Защо е толкова трудно да пристъпя към нещо, което толкова силно желая?“. Важно е да разкрием първопричините. Много често се оказва, че ни е страх, че сме свикнали със зоната си на комфорт, че ни мързи, че не вярваме достатъчно в себе си или позволяваме на друг да ни убеди, че не сме достатъчно добри.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: мечтисъвети за щастие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари