6 черти на характера, които ни правят по-харесвани

Способността да обединяваме хората
15 юни 2021 00:00, Михаела Лазарова
2
6 черти на характера, които ни правят по-харесвани
Снимка: istock

В живота срещаме най-различни хора. Най-общо ги разделяме в две групи – такива, които не харесваме и такива, които ни впечатляват с определени качества. Кои черти на характера ни правят по-харесвани?

Говорите добре за другите

Жлъчните шеги, лицемерието, винаги биват разкрити. Когато гледаме филми, винаги има по някой герой, който е отрицателен, жлъчен. За жалост в реалния живот също има такива герои, които се нравят само на хора като тях. Ако искаме да ни харесват е важно да бъдем добри с другите или поне неутрални към тези, които знаем, че не са добронамерени към нас. Разбира се, винаги има начин да споделим с точните думи, че не одобряваме нечия личност така, че да не прозвучи сякаш ние сме лошите.

Увереност

Уверената личност винаги бива разпозната. Нейната осанка, жестове, начин на общуване, показват, че този човек знае своята стойност. Уверените хора не се чувстват неудобно, когато им отправят комплименти, а знаят как да ги приемат.

Създаване на комфортна среда

Едно от качествата на личността, което едва ли има някой, който да не намира за положително е способността да създаваш комфорт и настроение. От интериора на дома, избор на заведение за романтична вечер, избор на дестинация за почивка, организиране на празници, изненади за любими хора и т. н. Истината е, че дори да не пътуваме или празнуваме нещо, ние имаме нужда да сме в компанията на хора с положителна вибрация, които ни карат да се чувстваме спокойни, сигурни и обичани.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Не сме зодии преди 1 месец
нямаме черти и не желаем да бъдем харесвани.
1
2
 
11
 
! Отговори
Това превод ли е? преди 1 месец
Защото у нас днес жлъчните шеги и лицемерието са неотменима част от манталитета на колегите и на някои отделни лица, които се срещат в почти всяка неформална компания. След като създадеш семейство установяваш, че и сред близките на брачната ти половинка има един-двама такива и трябва да ги търпиш цял живот. Нямаш друг изход, защото си знаеш, че и сред твоите близки такива не липсват. За да оцелееш в подобна среда, трябва и ти поне от време навреме да отговаряш подобаващо на хапливите реплики.