Грешки в езика на тялото, които пречат да откриете любовта

Как езикът на тялото ви спира да имате връзка
20 юли 2021 20:12, Илияна Николова
6
Грешки в езика на тялото, които пречат да откриете любовта
Снимка: istock

Езикът на тялото ни говори много повече за нас на околните, отколкото предполагаме. Той може да ни накара да изглеждаме вежливи, приветливи, привлекателни, но и да ни направи студени в очите на другите, недостъпни и понякога дори отбранителни. По този начин езикът на тялото може да попречи не само в общуването с околните, но и в намирането на интимен партньор. Той може да попречи и на отношенията във връзката.

Наглед прости и обикновени жестове могат да затворят пътя ви към любовта и намирането на половинка в живота. Знаците, които изпращате, може да бъдат погрешно разчетени от човека срещу вас, което да му попречи да направи крачка към вас. Вие също може би неволно изпращате тези сигнали, въпреки че искате да намерите интимен партньор. Така езикът на тялото ви може би ви пречи в откриването на щастието в любовта.
 
Кои са действията от палитрата на езика на тялото, които говорят погрешно вместо вас и ви пречат да намерите партньор в любовта?
 
Кръстосване на ръцете
 
Кръстосването на ръце може да ви се струва като обикновен навик, който сте възприели в позата на тялото си, докато говорите с някого, но той е нещо много повече. Кръстосаните ръце са сигнал за затвореност, за недостъпност и ограничение. Те подсказват на другите около вас, че не сте готови да ги допуснете до себе си. Невербалното поведение, при което слагате преграда между сърцето си и човека срещу вас с помощта на кръстосаните ръце, му говори, че нямате намерение да го допуснете.
 
Държите брадичката си нагоре
 
Повдигането на брадичката нагоре по време на разговор може да накара човека срещу вас да ви приеме като високомерни, надменни или снизходителни. Ако срещу вас е мъж, който е потенциален партньор за вас, може и да се откаже да предприеме по-нататъшни стъпки заради този жест, защото той подсказва високомерие и желание за господство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Алтер преди 2 години
Заигравките с езика на тялото са загуба на време и предизвикват въпроси и от двете страни. Защо ме гледа? Защо ме докосна по ръката итн. Щом един мъж Ви покани на среща със сигурност флиртува и иска да му бъдете партньор, дори да е за една вечер.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Улавщини.