Кои черти на характера показват, че не уважаваме себе си

Не вярвате на себе си и постоянно искате съвет
28 юли 2021 13:33, Михаела Лазарова
12
Кои черти на характера показват, че не уважаваме себе си
Снимка: Istock

Общуването с другите не е лесно. Още от деца се учим на това как се гради ефективна комуникация. С времето се оформяме и като личности, с набор от личностни черти, според които другите ни приемат по определен начин. Искаме да сме харесвани и най-вече уважавани, но ако ние самите не се уважаваме и другите няма да го правят.

Вижте кои черти на характера пречат да заслужим нужното уважение.

Жертвате себе си заради другите

Понякога се случва нашата отдаденост да бъде погрешно възприета и отсрещната страна да я приеме за даденост или като инструмент, с който може да злоупотребява. За съжаление, когато жертваме твърде много от себе си, без да даваме заявка, че не сме даденост, тогава си вредим. Може би сте чували израза, че човек когато е прекалено добър, не е добър за себе си. От нашата отдаденост може да се възползват приятели, партньор във връзката или бизнеса, колеги, шефове, роднини.

Не приемаме и не обичаме своето тяло

Обичате ли тялото си? По-лесно ни е да се сравняваме с модели, близки, познати и да виждаме недостатъците си. Когато не обичаме своето тяло, ние не се грижим добре за него, което означава, че като цяло неглижираме себе си и своето физическо и емоционално здраве.

Не изразявате мнението си

Още една черта на характера, която показва неуважение към себе си и създава удобна позиция за тези, които искат да злоупотребят с нас. Невъзможността да откажем, да изкажем мнение по даден въпрос, когато не искаме да направим дадено нещо, но ни е страх да не излезем невъзпитани, да не се създаде конфликт. Слабостта на характера винаги си личи и винаги има някой, който е готов да се възползва от нея.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма къде и една глупост да напише човек. Всичко е запълнено.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До всеотдаен - Ти откъдешен си, след като не си от Балканите?
10
2
 
4
 
! Отговори
всеотдаен преди 1 месец
Вашите балкански нрави и привички ни най-малко не ме засягат и не ме интересуват!
9
0
 
7
 
! Отговори
Мацка и дърта кучка преди 1 месец
Всяка среностатистическа свеки счита, че когато проявява неуважение към снаха си, последната трябва да си премълчи, защото свеки го прави за добро!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 5 - Зависи. Родителите правят много жертви за децата си. Мъже с рицарски характери в някои ситуации се жертват заради жена, дете, уязвим и беззащитен човек. Хора с определен тип възпитание и особено ако нямат голям житейски опит, са склонни на патетични саможертви в името на някаква кауза само защото тя им изглежда много справедлива.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяка средностатистическа балканска свекърва (не само българската) много държи снахата да бъде жертвоготовна на първо място към съпруга си - да прави големи жертви дори тогава, когато трябва да задоволи дребен негов каприз. Тези свекърви са недоволни, когато снахата изтъква своето мнение, когато не иска от тях съвет за всичко и когато не им се подмилква постоянно. Недоволни са и ако тя не се старае да се хареса на всичките им роднини и приятелки.
6
0
 
5
 
! Отговори
хахах преди 1 месец
Напъвайте здраво и развивайте "темата".
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да жертваш себе си е глупаво, това е овчедушие.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са прояви, не черти на зъл характер.
3
2
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
In vino veritas - напиваш се, отиваш пред огледалото и задаваш въпроса на въпросите "Ти мене уважаваш ли ме?"
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обиждате хората с повод и без повод и ръсите клетви, клевети и заклинания!
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напиваме се.За мен е висша форма на неуважение към себе си, да си вкарваш химикали в тялото с надеждата да се почувстваш по-добре.И да заприличаш и действаш като прасе заради това.