Обстоятелства, подтикващи към развод

Предпоставки, които могат да развалят отношенията в брака
27 авг 2021 22:30, Илияна Николова
29
Обстоятелства, подтикващи към развод
Снимка: istock

Вероятно всеки се надява да срещне партньора за цял живот, да има щастлива връзка, стабилен брак с този човек. Но реалността може да се размине с нашите очаквания. Знаете ли, че според забавния сайт Bright Side, в Европа през последните 50 години, хората се развеждат 2,5 пъти по-често и сключват брак 2 пъти по-рядко. Западни учени смятат, че има редица фактори, които увеличават риска от развод за една двойка, като проблеми с парите, наличието на малко семейно легло, нехаресване на приятелите на съпругата. Вижте още 4 предположения според специалистите. 

Дали сте усмихнати или мрачни на детските снимки
 
Западни психолози са провели проучване, в което са се опитали да разберат дали е възможно да се предскаже развод въз основа на снимките от детството и гимназията. Учените са разгледали снимки от годишнината на колеж и оценили интензивността на усмивките по скала от 1 до 10. Любопитното е, че сред тези вече пораснали младежи, чиито усмивки са били оценени с 10, няма нито един разведен. 
 
В същото време всеки четвърти разведен от учениците е бил начумерен на снимката. Резултатите показвали, че хората, които изглеждат мрачни на снимките, се развеждат 5 пъти по-често от тези, които се усмихват.
 
Колегите от противоположния пол
 
Датски учени смятат, че хората, които работят предимно заобиколени от представители на противоположния пол, се развеждат 15% по-често. Според проучването им, което се оказва и мащабно, от двойки, които са сключили брак в периода 1981 до 2002 г. в Дания, вече 100 000 от тях са се развели.

Възпитанието на майката има значение
 
Знаете ли, че жените подават молби за развод по-често? Редица проучвания доказват, че повечето двойки копират поведението на родителите си, особено на майките си.
 
Западни учени провели проучване сред 7000 души, установили, че ако една майка влиза в нова връзка, доста често (независимо дали става въпрос за брак или съжителство), децата им на по-късен етап, вече като зрели индивиди, ще се държат по същия начин в любовта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари