Защо предварителният договор за връзка е добра идея?

Ще ви даде възможност да обсъдите очакванията, ценностите си и целите
40
Защо предварителният договор за връзка е добра идея?
Снимка: Istock

Предбрачният договор е документ, с който някои двойки решават да установят предварително всичките си отношения, преди всичко финансовите и имотните. Някои хора го считат за излишно вмешателство в магията на любовта, което само може да разруши отношенията, а не да им помогне. Повечето двойки не искат да гледат на връзката си като на договор, за да не помрачат любовта. А и кой иска да мисли предварително за провала на връзката си, докато още е на върха на щастието.

Да бъдеш обичан безусловно е една от най-съкровените мечти на всеки човек. Дори в най-неромантичните представи на хората безусловната любов е нещо, което дълбоко в себе си всеки желае – да бъде обичан такъв, какъвто е без да бъде съден.

Оказва се обаче, че да имате предварителен договор за връзката си не е чак толкова лоша идея, дори напротив. Според сайта yourtango.com, договорът за връзка може да помогне на отношенията ви да бъдат ясни, точни, да няма недомлъвки и изненади.

Договорът ще ви даде възможност да обсъдите очакванията, ценностите си и целите, които си поставяте като двойка. Не е нужно да правите истински договор на хартия. Но ако решите да го направите, той ще ви даде възможност да го преразглеждате от време на време, когато имате нужда от опресняване на някоя точка. Все пак с времето човек се променя и израства, това се случва и с връзката.

Кои са точките, които е добре да включите в договора си за връзката?

Каква е целта

Важно е да сте наясно каква е целта, която всеки от вас иска да достигне във връзката. Ако още в началото установите, че единият иска дълготрайна и пълноценна връзка с перспектива, а другият – неангажиращи отношения, това може да ви подскаже за бъдещето на отношенията ви и има ли смисъл да продължавате.

Домакинските отговорности

Може да звучи прозаично и твърде битово, но е важно да разпишете и задълженията си в домакинството, ако живеете заедно. Невероятно е колко конфликти във връзките възникват именно въз основа поддържане на дома и разпределение на домашните задължения. Може да мислите, че сте над тези неща, но е добре да сте наясно какви отговорности трябва да поема всеки партньор.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
4
 
! Отговори
Опел преди 2 години
Какви са целите шегувате ли се, като се наведе да ми е на точното ниво, да не чупи кантара разбирай нито грам в коя да е посока след постигане на идеала и да не цапа много. Да почиства след себе си. Всеки си притежава своето и не се разпорежда. И за туй ми трябва договор, леле
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие ли ще ме учите, нещастници? Това, което пишете, би било смешно, ако не беше жалко.