Защо той ви приема за даденост?

Приемате, че и следващият ви партньор ще ви използва
15 сеп 2021 20:28, Михаела Лазарова
6
Защо той ви приема за даденост?
Снимка: Istock

Винаги е хубаво, когато започваш нова любовна връзка. Имаме очаквания, които невинаги се оправдават и това ни разочарова. Приемането на партньора за даденост е един от най-често срещаните проблеми във връзката. Това може да се прояви в първите седмици на взаимоотношенията, но и след повече от година-две на връзката. Защо се случва това? Има много причини. Възможно е да сме попаднали на неправилния за нас човек. Но има случаи, в които ние самите правим така, че другият да не влага във връзката ни.

Вижте 3 причини той да ви приема за даденост и как да промените това.

Влагате твърде много от себе си във взаимоотношенията

Обикновено това е една от водещите причини партньорът ви да ви приема за даденост. Когато започвате нова любовна връзка и искате да се сближите с човека, към когото изпитвате емоции е нормално да искате да покажете инициатива, да демонстрирате вашите желания и чувства. Всичко обаче трябва да се случва с времето и да не се избързва, но и да няма пасивност. Важен е балансът.

Ако имате склонността да отстъпвате твърде много за кратък период от време, докато той не е толкова активен, колкото ви се иска, определено ще започне да не оценява усилията ви. Не забравяйте да демонстрирате любов към себе си, индивидуалност, самоуважение. Идентичността във връзката е много важна.

Не успявате да поставите и наложите граници във връзката си

Още едно много важно правило в любовта. Винаги е важно да се поставят правилни граници във всякакъв вид отношения, любовните не са изключение. Така се „възпитава“ партньорът по отношение на това как бихте искали да се отнася с вас. Когато успеете да установите границите си, вие по същество отстоявате себе си. Заявявате какви са вашите нужди, как имате нужда любимият човек да се отнася с вас.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: флиртлюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Защо той ви приема за даденост?"===Много просто - прекалено лесно му пускате отзад. Това не е добра стратегия. Дърпайте се малко, карайте го да настоява поне ден-два, пък после му пуснете. Така винаги ще бъде нащрек. Сега сериозно, статиите на тая "журналистка" от ден на ден стават все по-зле.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пич Циника ме разбива всеки път xD
3
7
 
9
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Той има могу обожателки. Дали ще плющи вас или некоя друга,на негу муй все едно.
2
5
 
8
 
! Отговори
Две причини преди 2 години
Не сте нищо по-различно от масата? Или по-лошо - поредният пaрцaл сте?
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото си му позволила.