Нереалистични очаквания, които блокират щастието в любовта

По-малко любовни разочарования с по-реалистична преценка
27 яну 2022 21:36, Илияна Николова
12
Нереалистични очаквания, които блокират щастието в любовта
Снимка: istock

 Влюбването често носи със себе си много заблуди. Влюбваме се в представата си за човека, а след като отмине бурният страстен период започваме да виждаме неща, които не сме забелязвали в началото. Усещаме недостатъците на човека до нас. Изпитваме разочарования от неговите думи и действия. Очакванията ни не се оправдават. И това се случва най-вече защото често имаме нереалистично високи очаквания, които водят след себе си големи разочарования.

Някои хора не могат да започнат връзка, без да усетят силния емоционален порив, който ги кара да тръпнат. Те са пристрастени към чувството да си влюбен до мозъка на костите си. Това пристрастяване обаче може да замъгли преценката и да ви накара да страдате в бъдеще.
 
Кои са най-честите нереалистични очаквания, които ви пречат в любовта?

1. Трябва да сте център на света му.
 
Много жени мечтаят да бъдат истински принцеси в очите на партньора си, досущ като малки момиченца. Те очакват, че мъжът до тях ще е съсредоточен върху това да ги спечели, да ги ухажва, да им угажда, да прекарва цялото си време с тях. Живеенето с такива заблуди и нереалистични очаквания може да направи любовта изключително разочароваща.
 
В реалния живот е трудно да попаднете на мъж, който би правил всичко това за вас. Понякога дори е смущаващо, ако наистина го прави, защото може да е продиктувано от други задни мисли и подбуди. Вместо това е добре да се съсредоточите върху истински важните неща за една връзка – доверието, добрата комуникация, оценяването на другия.
 
2. Ако един мъж ви обича, той трябва да знае какво искате.
 
Още едно нереалистично очакване, което пречи изключително много в любовта, е предположението, че мъжът, който ви обича и познава добре, трябва да може да чете и мислите ви. От това погрешно схващане идват и проблемите с комуникацията. Често срещано разминаване в общуването има именно в такива връзки, в които единият партньор счита, че другият може и трябва да чете мислите му.
 
Вместо това е важно да споделяте и говорите открито за всичко, което ви тревожи, радва или представлява важност за вас.
 

12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Верно начално сагласен тук
8
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 3 месеца
Ще я обичам до края на живота си, което е лесно защото не остава много. Това е реалистично.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Ако един мъж ви обича, той трябва да знае какво искате" - това било нереалистично очакване. Аз пък си спомням с какъв аргумент един нашенски младеж оборваше всички доводи на близките си, които го убеждаваха да не се жени за едно рускинче. Той казваше, "Още дори не съм си помислил за нещо, а тя вече тича да изпълни желанието ми!" С други думи, всеки е поласкан, ако половинката му го познава така добре, че да предугажда желанията му. Това важи и за мъжете, и за жените.
6
1
 
3
 
! Отговори
Извоз преди 3 месеца
Не си мислете, че живеенето заедно е постоянно висене над главата на другия. Някои хора имат повече работа през даден период от време, това не означава, че не го е грижа за вас. Издигни се първо в работата, останалото само си идва.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има ли мъж, който да не е убеден, че съпругата му винаги трябва да бъде съгласна с него?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има ли мъж, който да не е убеден, че съпругата му винаги трябва да бъде съгласна с него?
3
1
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 3 месеца
Някой вече е минал през нещата явно... Нали знаеш, че има "мъже" и мъже? Ако не го знаеш, ще го разбреш рано или късно... А какви очаквания имаш е съвсем друг въпрос...
2
0
 
2
 
! Отговори
Не са малко мъжете, преди 3 месеца
на които е било втълпявано още в юношеската им възраст, че когато решат да се женят трябва да вземат колкото е възможно по-млада девойка, за да си я възпитат и нагодят така, както на тях им харесва, тоест да я превъзпитат. Затова се случва батета на по 30 и дори над 30 г. да обикалят около гимназиите с надежда да си хванат приятелка на 15-16 г. и след абитуриентския й бал да се оженят за нея. Така попадат на малки хитруши използвачки, научени от майките си да търсят някой да ги глези и издържа.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами когато той живее дори не с очакване, а с твърдо убеждение, че основното занимание на момичето трябва да бъде тя да го ухажва, да прави всичко възможно за да го спечели и след това да му угажда по всякакви начини? А той вечно да се държи като капризен принц, на когото не са угодили?