5 неща, които може да объркаме с любов

Всеки има граници на комфорт, които не обича да прекрачва
10 мар 2022 22:10, Михаела Лазарова
9
5 неща, които може да объркаме с любов
Снимка: Istock

Любовта заслепява, особено в началните етапи, когато всичко ни се струва перфектно. Вниманието и прилепчивостта на партньора ни се струват като начин да изрази любовта си. Не ни се струва странно, че е прекалено настоятелен или че е ревнив. В тази начална фаза на връзка любовта ни се струва прекрасна, защото ни зарежда с високо самочувствие. То е подхранено от обилното внимание на партньора ни, което ни се струва като негов начин да покаже колко много ни обича и колко е влюбен в нас.

Измежду бушуващите чувства, привличане и страст е трудно да разпознаем червените флагове. В много случаи може да ги приемем като признаци на любов, а всъщност те да са тревожни сигнали.

Кои са червените флагове, които изглеждат като израз на любов, но всъщност не са?

1. Той иска да знае къде сте винаги, когато не сте заедно.

В началото на връзката, когато партньорът ви и вие искате да сте постоянно заедно, но понякога се налага да излизате и самостоятелно, желанието му да знае къде сте във всеки един момент може да ви се стори сладко. Може да го приемете като знак, че не издържа без вас, че му е скучно, че иска да ви види, дори че иска да сте в безопасност. Но това може да е сигнал за нездравословна, обсесивна и дори маниакална черта, подсказваща, че партньорът ви може да вгорчи връзката ви с поведението си. Колкото и да е влюбен човек, той следва да не проявява стремеж за тотален контрол на половинката си.

2. Изпраща ви съобщения денонощно.

Този червен флаг в началото на връзката може да ви се стори признак на любов и привързаност. Може да мислите, че той просто иска да разговаря с вас, защото постоянно мисли за вас, но това определено не е нормално. Непрекъснатите съобщения може да са манипулативен начин да ви накара да се привържете към представата за него, а именно, че той е дълбоко влюбен във вас и иска да общувате непрекъснато, когато не сте заедно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
И аз съм за преди 2 години
No 3! +++
4
0
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Либофта трае само 3 години кекса е вечен :)))
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според написаното влюбения в една жена, не се интересува къде ходи жената без него, не се сеща да й праща съобщения, не се интересува от живота на жената, не иска да се вижда с нея, в социалните мрежи не чете и не коментира нищо за нея или от нея, ....
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност повечето хора почти всичко бъркат с любов. Приятелство, просто симпатии, някой им се усмихнал и им казал здрасти... Това е функция на самотата им и липсата на обич в детството им. Лошото е, че води до много грешки и разочарования.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом има секс, има любов. Свършва секса и любовта изчезва до следващия секс. Еле пък, ако свършиш парите. Нема секс и любов.