11 грешки, с които отблъсквате хората от себе си

Липса на емпатия или симулиране на такава
13 мар 2022 23:00, Михаела Лазарова
3
11 грешки, с които отблъсквате хората от себе си
Снимка: Istock

Никой не е идеален. Допускаме куп грешки към себе си, към хората край нас. Понякога си взимаме поука и се стараем да не ги допускаме отново. Въпреки това има специфики на нашия характер и поведение, които могат да се окажат сериозна пречка в общуването с другите и изграждането и поддържането на добри взаимоотношения. Черти, с които ги отблъскваме от себе си.

За какво да внимавате във вашето поведение?

1. Вие сте самовглъбени. Според западни психолози, да си погълнат от себе си е психологическа дисфункция и че често се среща при нарцистичните личности.

2. Излъчвате несигурност в себе си. Нуждаете ли се постоянно от това някой да ви утвърждава колко сте стойностни като личности? В работата, любовта, приятелствата... Несигурността определено може да отдалечи някои хора от вас.

3. Имате грубо отношение. То може да не се изразява в скандали и кавги. Може да сте груби и когато отправяте критики към някого.

4. Завистливи сте. Не забравяйте, че животът не е състезание и не бива да измервате вашия житейски напредък с този на другите.

5. Играете ролята на жертва. Всеки има своите трудни моменти в живота, но ако постоянно драматизирате и се оплаквате от живота, то определено няма да сте желана компания.

6. През повечето време сте негативни за всичко. Представете си, че край вас всичко е без цвят, само сиво и мрачно, дори в много слънчев ден. Няма да се чувствате добре, нали? Същото е с негативните хора. Те носят само мрачност, затова другите се дистанцират от тях.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
ami da sprat da pishat ideostini bre ta da ne se zayajdame i draznim aa ne sam den dva da sprat i posle starata pesen na nov glas aa