Признаци, че парите са в основата на проблемите във връзката ви

Имате различни финансови приоритети с партньора
51
Признаци, че парите са в основата на проблемите във връзката ви
Снимка: Istock

Парите ще ви направят щастливи. Това е мисълта, която се прокрадва в главата ви всеки път, когато не ви достигат средства за нещо. Казвате си, че животът би бил много по-лесен, ако имате достатъчно пари. Но животът постоянно ви доказва, че парите не са единственото важно нещо на този свят. Живеем в забързано ежедневие, в което парите наистина имат значение. С тях можете да си осигурите необходимото, да се погрижите за здравето си, да си починете, но не можете да си купите любов и разбирателство – така важни в една връзка.

Парите не могат да заменят времето, прекарано с любимите хора и то по качествен начин. Те могат да се превърнат в повод за конфликти и раздори както ако ги няма, така и ако ги има. Истина е, че се нуждаем от пари, за да оцелеем в този свят, но понякога те са основната причина, която предизвиква проблеми в нашите връзки.

Кои са признаците, че парите са коренът на проблемите и конфликтите във връзката ви?

1. Сравнявате се постоянно.

Сравнявате връзката си с тази на другите. Гледате техните домове, възможностите им, местата, на които ходят на почивка, училищата, в които учат децата им, автомобилите, които си позволяват да си купят и така нататък, и така нататък. Сравнявате се и помежду си – кой колко пари печели, как ги харчи, делите ли си разходите поравно или все някой се чувства ощетен. Когато сравнението по отношение на парите е загнездено трайно между вас, това може наистина да се окаже голям проблем.

2. Не говорите за пари.

Когато не споменавате парите изобщо, това също може да е проблем. За да има хармония и мир във връзката по отношение на финансите, те трябва да се обсъждат без да се превръщат в централен фокус на отношенията. Ако не говорите за тях, то е като замитането на проблемите под килима – там са, правите се, че не съществуват, но те подкопават отношенията ви и ги разрушават.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
За ваше успокоение преди 2 години
съм започвал от нула 3-4 пъти, не съм инженер химик а инженер по всичко, работил в реклама, рязал сливи за замразяване, писарушка на национален обект, какво ли не, но като бях сам използвах вечерите да наваксвам наивни младежки години и да разучавам разни производства. Аз съм си бачкатор и не го приемам за обидно.
23
0
 
0
 
! Отговори
добре добре преди 2 години
като знам колко имам да пиша
22
0
 
0
 
! Отговори
да трябва да преди 2 години
се обяснява повече
21
0
 
0
 
! Отговори
Всичко преди 2 години
Това не значи, че "стотици хиляди" профукали на други парите. :")
20
0
 
0
 
! Отговори
Помня преди 2 години
Само опашката 200 м редица по 8 за фаянсаджии в УК, ама тези хора бяха легално поканени да станат ЕТ. Другите стотици хиляди нелегални. Те като Тодор Живков трябва да са били.
19
0
 
0
 
! Отговори
Интересно как преди 2 години
Пращал повечето пари като не сме били в ЕС. Сигурно с банков превод по за 20 S или в плик по пощата. То в чужбина тогава имаше само албанци, сърби, поляци. А пък и какво пари се печелят с нелегален труд.
18
0
 
3
 
! Отговори
В. преди 2 години
Понякога добрите хора страдат като в турски сериал. Когато нямат никакъв опит и липсва самоирония.
17
0
 
2
 
! Отговори
До Алах преди 2 години
Прекали с онова за сушоара. Оставаше само да пробуташ сцената от "психо"
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е, че и двете страни са едни и същи. Не си мисли, че украинците са по-добри. Побъркани садисти са и едните и другите.
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече се разкриват зверствата извършени от руските нацисти: всички мъже на възраст от 16 до 60 години в град Буча са били разстреляни, улиците са осеяни с трупове, има и убити жени, много от хората са растреляни с вързани ръце, а и се получават все повече сведения за изнасилвания на жени от страна на *** окупатори.
14
2
 
1
 
! Отговори
До Алах преди 2 години
*** бачкатор няма достъп до нотариус в Америка, камо ли дс си плати да наеме адвокат, освен някой с неговия акъл. Не може да продаде и карфица без да декларира и да плати данък.
13
1
 
4
 
! Отговори
напълно безмислено преди 2 години
Е да кроиш планове във връзка, в която си губещата страна и да вкарваш в нея и парични отношения. Ако първоначално връзката е била под въпрос се усложнява още. Парите днес ги има утре не. Всеки си преценя сам.
12
3
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"Когато бедността се промъква през вратата, любовта с едно плясване на крилата изхвръква през прозореца. "Портретът на Дориан Грей" (Оскар Уайлд)
11
6
 
3
 
! Отговори
Тираджията Z преди 2 години
Как да прекарвам качествено времето с близки и семейство когато нямам пари?
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е щом си навъртял 75 и 4 брака имаш опит.Не си имал късмет през Югославия,а и тя беше соцдържава.Трябвало е през Гърция да опиташ.Жив и здрав да си!
9
1
 
2
 
! Отговори
до Алах преди 2 години
На колко си нямаш 60 така като те чета,кой набор си?
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре си направил, че си избягал!
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Америка държава на няма и 300 години още са зелени там за далаверите,не са патили толкова.Както викаше един:''Тя оградата на двора на къщата на баба ми е по-стара от Америка''Тепърва ще се разпада Америка както и Русия,Турция и Англия.Всичко се променя.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми да си проверил на време как са законите.Незнанието не те оправдава и си патиш от собствените си действия.Пак добре,че ти е върнала половината,но това не е брак,не е обич,даже не е съжителство.Във всеки момент може да ''загинеш'' в битов инцидент,ако тя изпусне работещ сешоар докато си във ваната...
5
1
 
2
 
! Отговори
до 13 Алах преди 2 години
Как единия ще тегли без другия?Щом е общ влог за да тегли тя,ти трябва да присъстваш и да се подпишеш.Поне в България е така.Освен ако не си подписал пълномощно пред нотариус.Ама едвали си толкова глупав?