Как да оставите добро впечатление за себе си

Не се дръжте така, сякаш знаете всичко на всякаква тема
15 апр 2022 22:30, Михаела Лазарова
9
Как да оставите добро впечатление за себе си
Снимка: Istock

Знаете ли, че според западни проучвания, показването на истински интерес към другите от ваша страна, не само ще ви донесе повече успехи в работата, но и повече приятели, смятат психолози.

Специалистите уверяват, че приятелството заедно с увереността ни прави по-привлекателни, което от своя страна привлича другите към нас.

Вижте няколко лесни стъпки, с които да оставите добро впечатление за себе си.

Кимайте, когато някой разговаря с вас

Кимването, докато другите ви говорят е добър навик, тъй като им показва, че сте ангажирани в разговора. Когато кимнете с глава в знак на съгласие, вашият събеседник разбира, че обръщате внимание на думите му. Разбира се не бива да прекалявате с кимането, тъй като това може да остави грешно впечатление за вас, че сте несигурен човек, който се опитва да се съгласи с всичко казано и няма своя позиция.

Попитайте хората за мнението им по даден въпрос

Вероятно повечето от нас се колебаят да попитат хората за тяхното мнение или съвет. Обикновено се страхуваме да не притесним някого, или да не ни приемат като некомпетентни. Но търсенето на нечие мнение по даден въпрос, кара другата страна да се чувства оценена, но също така и привлечена към хора, които мислят положително за нея. Много е вероятно и вие да оставите приятно усещане за себе си в другите.

Помнете малките детайли

Това, че помним подробностите, създава добро впечатление за нас и показва мило отношение към другите. Представете си, че разхождайки се, някой който ви придружава и е приятна компания за вас ви сподели, че би си купил определена книга, би посетил някоя театрална постановка, че обича шоколадова торта и т. н.

Как бихте се почувствали, ако вие сте на неговото място и съвсем скоро някой ви изненада, поднасяйки ви някои от тези ваши малки желания? Приятно, нали? Ако текущата ви финансова ситуация ви позволява, помислете за такъв тип изненада или подобен жест.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Заядете се с охранит преди 2 години
Заядете се с охранител , но не с полицай и после се похвалете . Така ще оставите добро впечатление , защото сте смел и решителен и че зачитате само държавните институции !
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Yat vie ce nemojem da nadvieem sas dumi ee taka se poluchava ako sme vnimatelni i otsresnata strana sega nemase na si pisem.aaa a stom si pisem ima.zasto naistina
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ne sme vseznaikovcibrazbira se NO ymeem da se zastitavame otlicno
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E miseto ee manipulativna licnost togava sas godini se opitva da me manipolira ee znaci imame opsti certi aaa mojem da sme partiya aaa
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mnogo tapa statiya nali mnogo yasno ce vseki ima dobro vpecatlenie za sebe si nalii taka shokoladova torticke